Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philip bekräftar misstankarna – tecknet som funnits där hela tiden

31 maj, 2024, 18:00 
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip bekräftar det man redan kunnat ana – och det är svårt att inte bli rörd.
Annons
Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!Brand logo
Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia balanserar att vara arbetande kungligheter med att vara föräldrar till tre barn.

Och ibland kolliderar dessa världar.

Så var fallet tidigare i veckan då prinsparet var ute på fältet i samband med en mycket spännande lansering, där även deras barn haft ett finger med i spelet...

Prinsparets projekt

I samband med Carl Philips och Sofias bröllop bildades prinsparets stiftelse som makarna lägger ner hjärta och själ i.

Syftet är att främja en tryggare nätvardag för barn och unga samt att öka respekt och förståelse för alla med dyslexi, och det var även på agendan under torsdagen.

Då lanserades utbildningsspelet Dexi Ville som är byggt i det redan mycket populära Minecrat, ett initiativ prinsparets stiftelse tog 2021 tillsammans med Microsoft och svenska Mojang.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip ler
STOCKHOLM, SVERIGE 20240530Prins Carl Philip och prinsessan Sofia anländer till lanseringen av utbildningsspelet "Dexi Ville" vid Mojang Studios i Stockholm.Foto: Pontus Lundahl / TT / Kod 10050Pontus Lundahl/TT

I spelet, som utspelar sig i en svenskinspirerad by, får man bekanta sig med igelkotten Dexi och utföra övningar för att träna på bokstavering, läsning, begynnelsebokstäver och arbetsminne.

Annons

Målgruppen är barn mellan åtta och tio år och i samband med lanseringseventet blev prinsparet personliga, och bekräftade det man kunnat ana om familjelivet hemma på Villa Solbacken.

Här bekräftar Carl Philip det man anat

Nämligen, att det finns spelfantaster i hushållet! Något som inte är helt förvånande, Minecraft är ju mycket populärt bland barn och går även hem hos småprinsarna på Villa Solbacken:

— Att få in lekandet och lärandet, och föra samman dem, vilken enorm slagkraft det har, säger Carl Philip.

Prinsparet har även tidigare pratat om hur viktigt det är för barn och unga att komma igång med läsning för att främja läsförståelse, och att det blir en hel del läsning barnen hemma på Villa Solbacken.

Så att prinsbarnen diggar spel som Dexi Ville är inte konstigt, även det är ju ett verktyg för att främja läsning, så Carl Philips ord bara bekräftar misstankarna!

Foto: TT

Annons