Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia har anledning att åka till Älvdalen – för att vara vid mamma Maries sida

29 maj, 2024, 13:00 
Marie Hellqvist och prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia står mycket nära sin mamma Marie Hellqvist – och nu har hon anledning att besöka sin mor.
Annons
Kungaparets okända vänskap – med Sofias föräldrarBrand logo
Kungaparets okända vänskap – med Sofias föräldrar

Marie och Erik Hellqvist är i den unika positionen att ha varit "vanlisar" i större delen av sitt liv – sedan kastades de plötsligt in i det kungliga strålkastarljuset.

Ja, när det blev känt att Sofia Hellqvist var prins Carl Philips nya kärlek vändes naturligt blickar också mot dalkullans familj, där Marie och Erik stod i fronten.

Men prinsessmamman och prinsesspappan föredrar faktiskt att flyga under radarn, vilket de också lyckas med större delen av tiden. Vardagen lunkar på där borta i Älvdalen, och nu har Sofia anledning att besöka...

Annons

Sofia lockas till Älvdalen av föräldrarna

Marie och Erik bor kvar i det gula trähuset i Kåtilla som de köpte 2005 och där Sofia och hennes systrar Lina och Sara Hellqvist växte upp.

Här har makarna Hellqvist allt de behöver och lite till. De är omgivna av grönska och natur – och lugnet som deras lilla by kommer med.

Marie och Erik Hellqvists gula trähus
Här är prinsessan Sofia uppväxt, och här bor mamma Marie och pappa Erik Hellqvist kvar.

Det är också en plats som Sofia uppenbart fortfarande håller kär. Hon tar varje chans hon får till att hälsa på sina föräldrar i Älvdalen, och har även själv köpt en fäbod med Carl Philip här.

Annons

Så det är mycket som lockar prinsessan till Älvdalen och nu finns det ytterligare en anledning att vara vid föräldrarnas sida: Marie Hellqvist har i dagarna fyllt år!

Den 24:e maj blev Marie den eminenta åldern 67, och maken Erik är inte långt ifrån med sin födelsedag.

Stora händelsen i familjen Hellqvist

Erik fyller 75 år på måndag och vi kan räkna med att prinsessfamiljen kommer fira Sofias föräldrar vid första bästa tillfälle, men vi kan också räkna med att det sker under radarn.

Annons

Ja, det här är som sagt makarna Hellqvists föredragna stil. Lugn och ro i natursköna Älvdalen, långt ifrån smattrande kamerablixtar och nyfikna blickar i Stockholm.

Marie Hellqvist, Lina Hellqvist, Sara Hellqvist, Erik Hellqvist, prinsessan Sofia, prins Julian och prins Carl Philip poserar med varandra
Vid välvalda tillfällen får vi se prinsessan Sofias ursprungsfamilj - som föredrar att flyga under radarn - som här på prins Julians dop. Foto:Fredrik Sandberg/TT

Nu finns finns det ju också en liten nykläckt bebis som för familjen samman. Tidigare i maj fick Sofias syster Lina en liten dotter som hela klanen Hellqvist såklart vill bekanta sig med.

Foto: TT

Annons