Carl Philip helt förändrad efter äktenskapet med Sofia – går inte att känna igen

16 jan, 2023, 12:00 
Prins Carl Philip blev en helt annan person när han träffade prinsessan Sofia.
Annons

Sommaren 2009 var Båstad lika intensivt, partyfrenetiskt och varmt som det brukar vara. När prins Carl Philip vandrade runt på den populära sommarorten var det som nybliven singel med en oklar kärleksframtid.

Det här är prinsessan Sofia
Det här är prinsessan Sofia

Det var då, mitt i den svenska sommaridyllen, som hon dök upp: prinsessan Sofia. Paret träffades på en lunch med gemensamma vänner och kärleken var så omedelbar att det sa ”klick” direkt.

Under det sju år långa äktenskapet har Båstad blivit en plats som de gärna återvänder till. Kanske för att återuppleva gamla kärleksminnen, eller också bara för att strosa omkring och insupa den svenska sommaren.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip fann kärleken i prinsessan Sofia 2010. Kärleken var så självklar att de sedan dess varit ett par.
Recept.se Nyhetsbrev

”Carl Philip var blyg och hämmad”

När prinsessan Sofia gifte sig med Carl Philip var det med en prins, och inte som den kronprins han fötts till. Efter en grundlagsändring 1980 hade i stället titeln gått över till kronprinsessan Victoria, det äldsta barnet.

Annons

I dag är Carl Philip nummer fyra i tronföljden. Före sig har han Victoria, prinsessan Estelle och prins Oscar. Även om kung Carl Gustaf tidigare uttryckt sin ilska över beslutet, verkar många tycka att det var ett bra beslut.

– Carl Philip var blyg och hämmad. Han hade nog blivit mycket olycklig som kronprins och kung. Det var det bästa som skedde, den lämpligaste fick jobbet, säger författaren och kungaexperten Herman Lindqvist till Expressen.

Carl Philips förändring: ”Hon förlöste honom”

Att Carl Philip förr i tiden var lite mer tillbakadragen och åt det introverta hållet behöver inte betyda att så är fallet i dag. När han gifte sig med Sofia påbörjades också en förändring inom honom.

Enligt Herman Lindqvist var det en ny prins som tog form. Sofia fick honom att hitta hem och tillsammans har de idag tre underbara prinssöner: Alexander, 6, Gabriel, 5, och Julian, 1.

– Carl Philip har blommat ut senare. Efter äktenskapet med Sofia blev han en social och öppen person, hon förlöste honom, konstaterar Herman Lindqvist.

Lördagen den 14 augusti 2021 döptes Prins Julian, hertig av Halland, i Drottningholms slottskyrka. Prins Julian omgiven av sin familj och sina faddrar, fr. v.: herr Jacob Högfeldt, fröken Frida Vesterberg, herr Patrick Sommerlath samt fru Stina Andersson och herr Johan Andersson. Sittande: Prins Alexander, Prinsessan Sofia, Prins Julian, Prins Carl Philip och Prins Gabriel.

Foto: TT/Elisabeth Toll/Kungl.Hovstaterna

Annons