Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Carl Philips och Sofias gemensamma beslut – för barnens skull

01 mar, 2024, 06:30 
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prins Carl Philip packar sina väskor medan prinsessan Sofia blir kvar på Villa Solbacken.
Annons
Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!Brand logo
Här fångas Sofia och Carl Philip på film – mitt i stan!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia lever en vardag som många bara kan drömma om på Villa Solbacken med sina tre barn.

Ja, här är de omgivna av grönska och fina minnen – från början ägdes ju hemmet av prinsens älskade framlidna farbror, prins Bertil.

Men ibland måste såklart prinsparet lämna sin trygga punkt – och ibland sker det också utan den andres sällskap, som nu.

Carl Philip lämnar Villa Solbacken

Carl Philip och Sofia är båda hårt arbetande och mycket uppskattade medlemmar av kungafamiljen. Samtidigt är de också småbarnsföräldrar.

En inte alltid helt lätt ekvation, men det är också här det kan vara en fördel att just jobba med sin partner, och få uppdrag av sin pappa eller svärfar.

Ja, alla jobb som publiceras i den kungliga kalendern är i kungens tjänst och fördelas solidariskt mellan familjen.

Annons

Det innebär också att kungafamiljen kan ta hänsyn till familjemedlemmarnas olika situationer, där Madeleine ju till exempel bor 800 mil bort i Florida.

Och Sofia, som har tre barn under åtta år, har även kunnat balansera plikten med mammalivet, vilket hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare bekräftat för Svensk Damtidning:

– Hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn.

Så när Carl Philip åker ut på uppdrag kan Sofia hålla ställningarna med barnen i hemmet och vice versa, och en sådan situation tycks uppstå slutet av mars.

Ja, då avslöjar nämligen den kungliga kalendern att Carl Philip ska lämna Villa Solbacken för norska Trondheim – men tillsynes utan sin prinsessa, som i skrivande stund är uppdragsfri enligt kalendern. Ett beslut de såklart tagit i samförstånd.

Carl Philip i Norge – utan Sofia

Vad ska Carl Philip då göra i vårt grannland? Jo, ett uppskattat och efterlängtat uppdrag från prinsens sida –Bocuse d’Or Europe, eller i folkmun – kock-vm!

Det här är världens mest prestigefyllda internationella tävling för kockar som i år alltså ska avgöras i Trondheim, och precis som i fjol ska Carl Philip vara på plats.

Då ägde tävlingen i stället rum i franska Lyon, som det gör varannat år, där Carl Philip fick kunglig uppbackning i form av danska prinsessan Marie.

Prinsessan Marie och prins Carl Philip skrattar med varandra
Ett kärt återseende i franska Lyon!

Och nu är det alltså bara några veckor kvar tills prinsen far till vårt grannland och får sig en gastronomisk upplevelse som han sent kommer glömma!

Foto: TTAnnons