Carl Philip och Sofia – här bryter de mot drottningens regel

Carl Philip och Sofia – här bryter de mot drottningens regel

Prinsparet visar gärna sin kärlek på ett väldigt gulligt sätt! Men det får man inte, tycker vissa.

Patrik Österberg/TT
Vem ska niga för vem och varför har inte kungligheter några efternamn? I den kungliga världen finns inte bara glittriga diadem och drömmiga klänningar. Det är även många regler att komma ihåg!
Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!
Slå på ljud

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är ett sammansvetsat par som utstrålar kärlek och harmoni. Inte sällan ses de röra vid varandra, till exempel håller de gärna varandras händer även i offentliga sammanhang. En gullig gest som verkligen inte kan förarga någon!

Men om de hade varit medlemmar av det brittiska kungahuset hade det sett annorlunda ut. Drottning Elizabeth tillåter nämligen inte att kungligheter håller hand i samband med officiella uppdrag. Kärleksgesten får de spara till privata sammanhang långt bortom kamerablixtar och folksamlingar.

Lyckliga, glada och lättade på sin förlovningsdag 2014!

Charles Hammarsten/TT

Drottningen anser att alla former av ömhetsbetygelser drar ner det professionella intrycket som hon tycker är väldigt viktigt. Var det någon som sa ”stiff upper lip”...?

Överhuvudtaget förväntas de brittiska kungligheterna undvika all form av fysisk beröring under sina uppdrag, främst med varandra men även med folk de möter. Inte undra på att prinsessan Diana, som gärna kramade både aidspatienter och sjuka barn, stack ut...

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sofias gravidbesked

LÄS MER: Läckta dagboken avslöjar – Sofias hemliga partyliv

JONAS EKSTRMER / TT