Carl Philip och Sofia – här bryter de mot drottningens regel

09 jul, 2021, 11:07 
AvAnnaClara von Hofsten
Vem ska niga för vem och varför har inte kungligheter några efternamn? I den kungliga världen finns inte bara glittriga diadem och drömmiga klänningar. Det är även många regler att komma ihåg!
Annons
Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!
Sofia & Carl Philip: så kära man bara kan bli!

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är ett sammansvetsat par som utstrålar kärlek och harmoni. Inte sällan ses de röra vid varandra, till exempel håller de gärna varandras händer även i offentliga sammanhang. En gullig gest som verkligen inte kan förarga någon!

Men om de hade varit medlemmar av det brittiska kungahuset hade det sett annorlunda ut. Drottning Elizabeth tillåter nämligen inte att kungligheter håller hand i samband med officiella uppdrag. Kärleksgesten får de spara till privata sammanhang långt bortom kamerablixtar och folksamlingar.

Lyckliga, glada och lättade på sin förlovningsdag 2014!

Drottningen anser att alla former av ömhetsbetygelser drar ner det professionella intrycket som hon tycker är väldigt viktigt. Var det någon som sa ”stiff upper lip”...?

Annons

Överhuvudtaget förväntas de brittiska kungligheterna undvika all form av fysisk beröring under sina uppdrag, främst med varandra men även med folk de möter. Inte undra på att prinsessan Diana, som gärna kramade både aidspatienter och sjuka barn, stack ut...

Annons