Carl Philip och Sofia på bröllop i Italien

prinsessan madeleine Villa San Michele

Villa San Michele. En plats som Carl Philip och Sofia besökte i helgen och som innebär dubbla känslor för prinsessan Madeleine.

I helgen gästade Carl Philip och Sofia vännerna Carolina Phils och Gunnar Eliassens bröllops på den italienska paradisön Capri. Men innan festligheterna drog igång hann prinsparet med ett besök på Villa San Michele. Den ståtliga byggnad som drottning Victorias livläkare och vän Axel Munthe byggde på 1890-talet.

Platsen betyder mycket för vår svenska kungafamiljen. Det var ju nämligen Villa San Michele som drottning Victoria hade i tanken när hon lät bygga Sollidens slott. Det var ju också på Capri, i närheten av Villa San Michele, som Jonas Bergström friade till prinsessan Madeleine år 2009.

Jonas Bergström friade till prinsessan Madeleine i närheten av Villa San Michele

– Vi åkte dit för att besöka Villa San Michele som jag så länge har velat se med tanke på den betydelse som huset hade för drottning Victoria när hon lät bygga just Sollidens slott, sa Madeleine när paret tillkännagav förlovningen.

prinsessan madeleine jonas bergström förlovning

När prinsessan Madeleine och Jonas Bergström tillkännagav sin förlovning valde de att göra det på Solliden. Detta på grund av slottets starka koppling till själva frieriet.

Prinsessan Madeleine har ett intresse för kulturhistoria och en fil kand i konstvetenskap, etnologi och modern historia. Våren 2004 slutförde hon sin uppsats om just Solliden och den handlade förstås även om Villa San Michele och dess italienska arkitektur – som även går igen i det öländska sommarslottet.

Foto: TT, Instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: