Carl Philip och Sofias stora skräck – hunden Siri på rymmen igen

Carl Philip och Sofias stora skräck – hunden Siri på rymmen igen

Prinsparets borderterrier Siri verkar ha ett behov av att finna sin egen väg i livet. Nu har hon varit på rymmen – igen.

Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 47?
Slå på ljud

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har som bekant en hund tillsammans, nämligen borderterriern Siri. Då var de bara tre stycken i familjen och sedan dess har parets tre söner tillkommit vilket måste innebära att det är full fart hemma i Villa Solbacken på Djurgården till vardags.

Men Siri är en fri själ som inte alltid är så lätt att tygla, det har vi märkt efter ett par rymningar från den egensinniga terriern.

Nu har hon varit på äventyr igen! För Expressen berättar 20-åriga Angelina om när hon hittade Siri under en promenad med sin kompis på Djurgården.

Prins Carl Philip, Prinsessan Sofia och Prins Alexander. Drottningholms slottspark. Maj 2016.

Foto Erika Gerdemark, Kungahuset.se

Knackade på hemma hos prinsparet

Angelina berättar att borderterriern var väldigt lugn och verkade känna sig hemma i området. Det stod ett telefonnummer på hundens halsband men det var ingen som svarade när hon och hennes vän ringde.

Vännen föreslog att det kanske var prinsens hund då de bor i närheten och valde att chansa på att knacka på och fråga om det var Carl Philip och familjens hund. Visst var det Siri! Prinsen själv kom till dörren tillsammans med en av sönerna för att tacka Angelina och hennes vän, och så slutade historien återigen gott.

LÄS MER: Carl Philip och Sofia nära att mista sin hund