Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip nära mista sin hund

28 okt, 2020, 09:00 
Prins Carl Philip Prinsessan Sofia Hunden Siri borderterrier polisen
Det kunde slutat illa – men prinsessan Sofia och prins Carl Philip hade tur. Så här gick det till när hunden Siri hamnade hos polisen.
Annons
Därför kritiseras Victoria och Madeleine!Brand logo
Därför kritiseras Victoria och Madeleine!

Alla hundägares värsta mardröm. Det var vad prinsessan Sofia och prins Carl Philip tvingades uppleva den där höstdagen för två år sedan. Och det hade kunnat gå riktigt illa. Deras då fem år gamla borderterrier Siri rymde under oklara omständigheter. Kanske fick hon helt enkelt upp ett spår. Plötsligt var hon borta.

Men dramat fick ett lyckligt slut. En okänd person lyckades fånga in henne och vid 18.00-tiden på kvällen lämnades Siri in till till polisstationen på Norrmalm i Stockholm av en icke namngiven person.

Siri omhändertogs och fick tillbringa fyra timmar hos polisen, som så småningom kunde identifiera hennes husse och matte. Och det var alltså prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Så kom det sig att Siri fick åka polisbuss hem till Villa Solbacken på Djurgården vid 22.30-tiden på kvällen, eskorterad av två snälla konstaplar.

Siri till vardags: En tuffing. Pälsen är sträv och det breda och flata huvudet ska likna en utters(!).

”Siri var omtöcknad och trött efter sina okända upptåg under dagen. Kollegan från turlag 7 fick bära Siri ut till polisbussen, där hon snabbt somnade i hennes trygga famn. Väl hemma möttes patrullen av husse och matte som varit mycket oroliga. Detta byttes snabbt mot lättnad och glädje. Vi finns till för prinsar och prinsessor också” skrev Norrmalmspolisen på Instagram.

Annons

Svenska Kennelklubben: Så är det att ha borderterrier

Kennelklubben beskriver borderterriern som en tålig och lättskött hund som passar bäst hos en aktiv familj, och kallar den för ”en glad kompis med ganska stort aktivitetsbehov”: En lättlärd vovve som älskar människor och som är bra med barn, men som helst vill ha sällskap och som därför inte passar lika bra i familjer som heltidsarbetar. Men var beredd på att den har starkt jaktinstinkt, borderterriern är en grythund.

Foto: TT, Norrmalmspolisen/Instagram, Erika Gerdemar/Kungliga Hovstaterna.

Annons