Prinsessan Sofia och prins Carl Philip nära mista sin hund

Prins Carl Philip Prinsessan Sofia Hunden Siri borderterrier polisen

Det kunde slutat illa – men prinsessan Sofia och prins Carl Philip hade tur. Så här gick det till när hunden Siri hamnade hos polisen.
Därför kritiseras Victoria och Madeleine!
Slå på ljud

Alla hundägares värsta mardröm. Det var vad prinsessan Sofia och prins Carl Philip tvingades uppleva den där höstdagen för två år sedan. Och det hade kunnat gå riktigt illa. Deras då fem år gamla borderterrier Siri rymde under oklara omständigheter. Kanske fick hon helt enkelt upp ett spår. Plötsligt var hon borta.

Men dramat fick ett lyckligt slut. En okänd person lyckades fånga in henne och vid 18.00-tiden på kvällen lämnades Siri in till till polisstationen på Norrmalm i Stockholm av en icke namngiven person.

Siri omhändertogs och fick tillbringa fyra timmar hos polisen, som så småningom kunde identifiera hennes husse och matte. Och det var alltså prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Så kom det sig att Siri fick åka polisbuss hem till Villa Solbacken på Djurgården vid 22.30-tiden på kvällen, eskorterad av två snälla konstaplar.

Prinsessan Sofia prins Carl Philip borderterrier Siri kungliga hundar

Siri till vardags: En tuffing. Pälsen är sträv och det breda och flata huvudet ska likna en utters(!).

Foto Erika Gerdemark, Kungahuset.se / Erika Gerdemark The Royal Court, Sweden. Images must not be sold on to or distributed to t

”Siri var omtöcknad och trött efter sina okända upptåg under dagen. Kollegan från turlag 7 fick bära Siri ut till polisbussen, där hon snabbt somnade i hennes trygga famn. Väl hemma möttes patrullen av husse och matte som varit mycket oroliga. Detta byttes snabbt mot lättnad och glädje. Vi finns till för prinsar och prinsessor också” skrev Norrmalmspolisen på Instagram.

Svenska Kennelklubben: Så är det att ha borderterrier

Kennelklubben beskriver borderterriern som en tålig och lättskött hund som passar bäst hos en aktiv familj, och kallar den för ”en glad kompis med ganska stort aktivitetsbehov”: En lättlärd vovve som älskar människor och som är bra med barn, men som helst vill ha sällskap och som därför inte passar lika bra i familjer som heltidsarbetar. Men var beredd på att den har starkt jaktinstinkt, borderterriern är en grythund.

Foto: TT, Norrmalmspolisen/Instagram, Erika Gerdemar/Kungliga Hovstaterna.

LÄS OCKSÅ: Nya bilder! Se Madeleine och barnen i Miami

LÄS OCKSÅ: Victorias nya hund: ”Så är det att ha en cavapoo”