Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philips enorma glädjebesked till Sofia – har agerat i det tysta

17 mar, 2023, 09:00 

Vilken lycka! Nu kommer allt fram om prinsens dolda liv.

Annons

Prins Carl Philip är minst sagt en mångfacetterad prins. Förutom hans outtröttliga kungliga arbete mot bland annat näthat och för att öka uppmärksamheten kring dyslexi finns det fler saker som kallar.

Och visst lönar hans arbete sig – nu kan de jubla hemma på Villa Solbacken!

Från partyprinsessa till kunglighet – se Sofias stilresa!Brand logo
Från partyprinsessa till kunglighet – se Sofias stilresa!

Prins Carl Philips dolda arbete

Ja, prinsens kungliga arbete ser vi mycket av. Det är uppskrivet i den officiella kalendern, och vi nås ofta av bilder på prinsparet ute på olika kungliga uppdrag och tillställningar.

Men det finns saker som inte sker lika offentligt, men som upptar desto mer av prinsens vakna tid. Sedan 2012 är han delägare i designbolaget Bernadotte & Kylberg AB, tillsammans med Oscar Kylberg.

Prins Carl Philip och Oscar Kylberg
Vänner och kollegor!

Till en början samarbetade duon andra leverantörer, men 2020 bestämde de sig för att lansera sitt egna märke NRJD, som tog fram egna exklusiva inredningsprylar.

Annons

Trots prinsens fullspäckade schema lägger han mycket tid på sin passion, ja, nästan all tid som blir över.

"Oscar Kylberg och Carl-Philip Bernadotte jobbar tillsammans heltid, med undantag för de tillfällen då Carl-Philip har officiella uppdrag." Står det om jobbet på designsidan Svenssons.

Ett bord designat av Carl Philips bolag Bernadotte och Kylbergs
I fjol lanserade duon detta vackra bord, tillsammans med möbeltillverkaren Gärsnäs.

Jubel på Villa Solbacken – Carl Philips pengaregn

Visst är det få förunnat att jobba med något man tycker så mycket om – men hur går affärerna egentligen? Enligt Expressen riktigt bra. År 2021 blev ett riktigt pengaregn för prinsen, då årsstämman föreslog att prins Carl Philip och Oscar Kylberg skulle få en utdelning på två miljoner vardera.

Det gjorde man också. Enligt Expressen som tagit del av handlingar, valde prinsen att agera särskilt i slutet av 2022, strax innan jul. En halv miljon i mitten av november, och 700 000 den 12 december.

Vilka glädjande nyheter, även för prinsessan Sofia – som såklart glatt tar emot beskedet om prinsens lyckade affärer. Vad pengarna gick till är såklart hemligt, men det gick förmodligen ingen nöd på julklapparna i fjol...

Foto: TT

Annons