Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungen förbjuder Sofia – sätter stopp för prinsessans vänskap

15 mar, 2023, 17:00 
Kungen och prinsessan Sofia
Kungen har satt ner foten – han får prinsessan Sofia inte träffa.
Annons

Prinsessan Sofia är en kvinna som förkroppsligar klass och elegans. En heder för vårt kungahus – och helt klart en av kungafamiljens populäraste medlemmar.

Så känner också familjens överhuvud, kungen. Men han har också gett tydliga indikationer till Sofia om vad han väntar sig av henne.

Prinsessan Sofia hyllas: ”En social talang”Brand logo
Prinsessan Sofia hyllas: ”En social talang”

Kungen har satt ner foten – han får prinsessan Sofia inte träffa

Kungen vill nämligen att Sofia tydligt ska separera sig själv från tiden innan hon träffade prins Carl Philip – då hon bland annat deltog i skandalsåpan Paradise Hotel.

Som vår chefredaktör Johan T Lindwall säger:

– Det är fakta, att kungen vill att prinsessan Sofia ska distansera sig från den tiden. Den hör till ett annat liv. Både kungen och drottningen högaktar Sofia och tycker att hon har gjort ett fantastiskt jobb som representant för kungahuset. De är väldigt nöjda med henne, säger Johan T.

Annons

Sofia har till exempel brutit helt med vännen och expojkvännen Gregory Nanderöd. Han och Sofia hade en kort romans efter att ha deltagit i Paradise Hotel tillsammans. De dök upp i Stockholms nattvimmel tillsammans och räknades som ett av stadens hetaste par.

Nu lever de vitt skilda liv. Gregory bor i en villa i Ljungskile med sin hustru Marielle.

– Jag förstår att prinsen blev kär i henne, har Gregory tidigare sagt till Svensk Dam.

"Jag har gått vidare"

Sofia talar ogärna om sitt glamorösa förflutna. Hon föredrar att leva i nuet.

– Det har skrivits om det där (utviken i Slitz, reds anm.) i många år, vilket jag tycker är ganska tråkigt. För mig är det tio år sedan. Jag har gått vidare i livet. Jag ångrar det absolut inte, alla erfarenheter i livet bygger ens person, men jag kanske inte skulle ha gjort de valen idag om jag fått förfrågan. Jag är redo att blicka framåt. Men jag kan säga att jag har levt livet i alla fall. Till hundra procent, har Sofia tidigare sagt i SVT:s Året med kungafamiljen.

Annons