Carl Philips förbjudna ord om kungen – inför alla!

Kungen, prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prins Carl Philip sa de förbjudna orden om pappa kungen. Och han gjorde det när alla tittade.
Annons

Kung Carl Gustaf genomgick en smärre kris 2010. Boken “Den motvillige monarken” påstod att kungen och hans barndomsvänner gått på svartklubbar och umgåtts med strippor och så kallade ”kaffeflickor”. I samma veva gick artisten Camilla Henemark ut och hävdade att hon haft en långvarig affär med monarken.

Annons

Prins Carl Philip sa de förbjudna orden om kungen

Kungen, prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prins Carl Philip sa det förbjudna om kungen.
Annons

Ni minns säkert den numera klassiska presskonferensen, mitt under älgjakten. Kungen vände sig till den samlade presskaran och la ut texten kring boken.

– Jag har funderat på det här, men det är inte så lätt att recensera boken eftersom jag inte har läst den. Så jag får passa på det, sa kungen.

– Men jag har sett genom rubriker vad den handlar om, det är inte jätteroligt. Självklart har jag talat med min familj och drottningen. Nu vänder vi blad och ser framåt.

 

“Vi vänder blad”

Ämnet torde vara tabu i kungafamiljen. Men när prins Carl Philip var gäst i TV4-programmet Hellenius hörna, så överraskade prinsen alla tittare med en offentlig pik mot sin pappa.

Annons

Så här sa Carl Philip när intervjun skulle avslutas:

– Vet du vad, David? Som vi brukar säga i vår familj: Jag tycker vi vänder blad du och jag, sa Carl Philip.

Men Carl Philip har inte tagit lätt på pappans skandaler – tvärtom. Så här skriver Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i sin bok “Carl Philip – prinsen som inte fick bli kung”:

”Carl Philip som dittills hade haft den största respekt för sin far tog oerhört illa vid sig av de anklagelser som riktades mot familjens stora förebild. Det som sårade Carl Philip allra mest var på det sätt mamma Silvia blev utsatt och Carl Philip kunde inte tåla det. Han skällde ut sin pappa vid flera tillfällen hemma på slottet och alla inom hovförvaltningen kände till prinsens ilska gentemot sin far. Carl Philip var den som stod sin mor närmast och han kunde inte förlåta det som pappa kungen hade utsatt familjen för. Det var en total, offentlig förödmjukelse.”

 

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Carl Philips förbjudna ord om kungen – inför alla!”

 1. Catrin skriver: 8 september, 2020

  Jaha, en psykolog skulle säkert se ett samband där…C P tar illa vid sig över kungens affärer med damer ur det lättare galleriet…och sedan väljer han en själv.


  1. Regina Lindholm skriver: 9 september, 2020

   Vilken skamlig kommentar! Din karaktär börjar utformas alltmer, tyvärr.


 2. Ann Marie Thomasson skriver: 9 september, 2020

  Tyvärr prinsen har visat många gången att han missbrukat sin ställning som sin pappa. Han har manipulerat och ljugit om sina design-talanger flera gånger, han är en ovärdig person utan heder. Han var hånad av Hellenius som prins och och så fjäskar för honom bara för att göra program om Sofia där man hyllar henne och hon själv klagar gång på gång att ingen uppskattar henne. Men alla fattar att alla vet vem hon är egentligen och vad hon stått för innan hon blivit prinsessa


 3. Annika Lilja skriver: 11 september, 2020

  De kungliga är en FAMILJ. De i “nedstigande led” har inte haft något val… De ingifta visste kanske inte alltid HUR offentliga deras liv faktiskt skulle bli.
  Familjer blir osams, bråkar, försonas förhoppningsvis.
  Låt Bernadotterna åtnjuta samma privilegium som familjen Svensson: Slippa hängas ut med sin “lortig byk”, få tillfälle att lösa eventuella kontroverser inom familjen.
  Demokrati är väl “lika villkor för alla” – – – Eller?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar