Kungens beslut – hårda orden om Sofia!

Kungen och prinsessan Sofia
Prinsessan Sofia har varit en kontroversiell person i det svenska kungahuset. Vid ett tillfälle drogs saker och ting till sin spets.
Annons

Prinsessan Sofia har ingen vanlig bakgrund för en kunglighet. Det behöver ingen påminnas om.

Och Sofias tid som dokusåpakändis och modell innebar att hon fick kämpa hårt för komma in i kungafamiljen och bli accepterad av prins Carl Philips närmaste.

Annons

Detta är något som Johan T Lindwall berättar mer om i sin bok “Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung”.

Kungen dömde ut prinsessan Sofia

Kungen och prinsessan Sofia
Kungen var skeptisk till Sofia.
Annons

Kungen och drottning Silvia var först väldigt tveksamma till Sofia, skriver Johan. Carl Philip fick ta otaliga strider med kungaparet för att få dem att vänja sig vid tanken.

”Carl Philip hade gått ut hårt mot sina föräldrar. Han hade haft en konfrontation med dem som han aldrig tidigare haft. Vid en av de traditionella söndagsmiddagarna hemma på slottet hade han talat från sitt hjärta och sagt precis vad han kände inför hela familjen och sin Sofia”, skriver Johan T.

 

“Ställde ett ultimatum”

Numera är kungen och Silvia mer än välvilligt inställda till Sofia. Men det krävdes ett stenhårt krav från Carl Philips sida för att få dem att tänka om.

Annons

”Carl Philip hade till slut ställt ett ultimatum: Antingen jag och Sofia, eller ingen av oss. De var helt enkelt tvungna att acceptera Sofia. Om de inte tog in henne i den kungliga värmen och accepterade henne fullt ut, skulle de också mista sonen Carl Philip. Det var underförstått från Carl Philips sida att det då automatiskt skulle bli fråga om ett utträde från den kungliga titeln, HKH prins Carl Philip”, skriver Johan T.

Tack och lov behövde det aldrig gå så långt! Och man får anta att kungen och drottningen ångrar sin skepsis i efterhand.

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Kungens beslut – hårda orden om Sofia!”

 1. Dorothea skriver: 1 september, 2020

  Jaha. Vilka ”hårda ord”? Hur vet ni detta? Tror de diskuterade detta privat.


 2. Birthe Vejrum skriver: 1 september, 2020

  Om SvenskDam kan kaldes en “kunglig tidning” er efterhånden yderst tvivlsomt, for man skriver den ene uvenlige artikel efter den anden. Faktisk kan man få den tanke, at Sebastianm er blevet en del af “the dream team” bare med dette for øje.Jeg kan da ikke komme i tanke om en eneste positiv artikel fra hans hånd.
  Man kan sagtens skrive kritisk uden at ramme dette lave niveau. Og så er det totalt ligegyldigt, hvem man citerer. 🙂


 3. josefin skriver: 1 september, 2020

  publicerade ni inte exakt detta för en kort tid sedan?Minnesträning?


 4. Lotta skriver: 1 september, 2020

  För en tid sedan var det en artikel om att drottningen tog emot Sofia med öppna armar och i den här artikeln var hon tveksam. Hur ska ni ha det ? Om detta har vi läst hundra gånger. Nyhetstorka. Har inte Sofia lagt ut någon ny bild på instagram som ni kan publicera?


 5. Fundersam skriver: 1 september, 2020

  Hon kör sitt gamla race och maken jamsar med. Viktigt att synas. Kan få konsekvenser för monarkin.


 6. Mary skriver: 2 september, 2020

  Stackars Carl Gustaf hela hans kungahus föll som en sten med barnens envishet men det är vad som kan hända i den tid vi befinner oss i.


  1. IngridR skriver: 7 september, 2020

   Mary
   Ja, visst är det så! Många trogna rojalister har bytt sida då det upplevs absurt att representeras av vissa av de kungliga. Kronprinsparet undantagna.


 7. PernillaA skriver: 2 september, 2020

  Får alla i kungafamiljen en bok av Lindvall


  1. Bea skriver: 3 september, 2020

   Pernilla,
   Läser man kritiken om dessa böcker så skall man kanske även vara försiktig med att tro på att varje rad man läser är med sanningen överensstämmande.
   Som med allt annat man läser.


 8. Eva-Lena skriver: 3 september, 2020

  Vår kung är väl inte den som ska öppna munnen om andra eller hur??? Bra Carl Philip att du satte ner foten angående din Sofia.🤴


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar