Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philips och Sofias beslut för prins Alexander – tvingades ta hjälp: ”Behöver stöd”

04 jul, 2023, 20:58 

Kungen berättar själv om prins Carl Philips och prinsessan Sofias beslut för prins Alexander.

Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är inte några konfliktfyllda personer. Tillsammans med sina tre söner lever de ett lugna familjeliv på Djurgården, när de inte är ute och utför sina kungliga uppdrag.

Prinsessan Sofia om näthatet: ”Vi måste visa civilkurage”Brand logo
Prinsessan Sofia om näthatet: ”Vi måste visa civilkurage”

I den idylliska miljön kan prins Alexander, prins Gabriel och prins Julian njuta av den vackra naturen, springa runt och leka med sina föräldrar eller undersöka Villa Solbackens alla vrår.

– Jag tror våra vardagskvällar ser ut som för andra småbarnsföräldrar. Vi försöker skapa så mycket familjetid som möjligt, med bad och nattning och att få rutiner på plats, har prinsessan Sofia sagt om mammalivet.

Annons
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip brinner för barn och ungas psykiska hälsa.

Sofias och Carl Philips oro för barnen

Samtidigt är livet som kunglig ibland inte helt enkelt. Både Sofia och Carl Philip befinner sig ofta på resande fot, besöker olika platser runt om i landet för att representera Sverige och belysa viktiga frågor.

Inte minst har prinsparets stiftelse fått mycket fokus. Stiftelsen startades efter Carl Philips och Sofias bröllop 2015, vars syfte är att skapa en tryggare nätvardag för barn och unga.

– Vi oroar oss nog för liknande saker som andra föräldrar gör, som mobbning och utanförskap. Vi vill att våra barn ska finna en plats i livet där de känner sig trygga, och vi som föräldrar kommer att göra vårt bästa för att skapa en sådan plats, har Sofia sagt.

Annons

Kungen om hjälpen: ”De behöver”

Men att propagera för en tryggare nätvardag i kombination med familjelivet är inte alltid enkel matematik – och man kan ju som bekant inte vara på två platser samtidigt.

Därför har man sett till att vid behov anlita en barnflicka eller barnvakt, för att få lite avlastning. Det berättade pappa kungen för Aftonbladet strax efter prins Alexanders födsel.

– De ska försöka klara så mycket som möjligt själva. Men de behöver också få lite stöd och hjälp någon gång, en liten andningspaus. Det behöver alla barnföräldrar.

Prins Gabriel och prins Alexander
Sofia och Carl Philip försöker vara så närvarande föräldrar som det bara går, men ibland måste de ta hjälp av en barnflicka eller barnvakt.

Foto: TT

Annons