Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carl Philips och Sofias beslut under Elizabeths begravning

15 sep, 2022, 11:30 
AvIbraheem Alsalman

Fullt förståeligt beslut av prinsparet!

Annons
Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Drottning Elizabeth, du var älskad av oss alla”

Det var för drygt en vecka sedan som drottningen dödsförklarades efter 70 år vid makten. Elizabeth somnade in 96 år gammal. Kung Charles har därefter utlyst tio dagars sorg och all sport sköts upp den gånga helgen. Även vissa evenemang kommer att påverkas nu i helgen till följd av polisbrist.

Begravningen kommer att ske på måndag den 19 september och det stod sedan tidigare klart att kungaparet kommer att vara på plats. Kungen åker till London i sin roll som Sveriges statschef – och han kommer ha drottning Silvia vid sin sida.

Prinsparets plan inför begravningen på måndag

Men saknas gör kronprinsessan Victoria – hon stoppas. Trots att hon är Sveriges tronföljare är hon ”ett hack för långt ner”. Och därmed går hon miste om tillfället att visa sin respekt och att få ta ett sista farväl av drottning Elizabeth.

Annons

Kungen och drottningen är bryllingar och förlusten var förstås stor:

– Drottning Elizabeth har i alla år varit en god vän till min familj och en länk till vår gemensamma familjehistoria, säger kungen i en kommentar.

Men hittills har det varit oklart hur prins Carl Philip och prinsessan Sofia skulle ta sig an begravningsdagen – som såklart kommer vara känslosam för alla.

Det vi med all säkerhet vet är att prinsparet kommer inte vara på plats. Samtidigt kommer måndagen vara fritt från kungliga uppdrag. Detta eftersom man vill visa respekt för drottning Elizabeth. Även på sociala medier kommer man inte att publicera något eftersom måndagen kommer vara en historisk dag där man vill lyfta fram drottningen istället och allt hon har åstadkommit genom åren.

Fullt förståeligt med tanke på vad som komma skall.

Annons