Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Sofias danskväll blir omskriven i utländsk press efter nya bilderna

14 sep, 2022, 14:30 
AvIbraheem Alsalman

Prinsessans inspirerar så många!

Annons
Marie och Erik Hellqvists dolda liv i ÄlvdalenBrand logo
Marie och Erik Hellqvists dolda liv i Älvdalen

Det råder stor sorg runtom i världen efter att drottningen Elizabeth avled efter 70 år vid makten. Elizabeth blev 96 år gammal.

Nyheten har berört människor världen över. Även vår svenska kungafamiljen. De har ju många kopplingar till den brittiska kungafamiljen. Kungen var inte bara vän med Elizabeth, de var också bryllingar.

Exakt hur starka blev tydligt efter Elizabeths bortgång. I kungens uttalande kunde man läsa:

"Med sorg har min familj och jag i dag mottagit beskedet att min kära släkting, Hennes Majestät Drottning Elizabeth II, har gått ur tiden".

"Hon har varit ständigt närvarande, inte bara i det brittiska samhället utan även internationellt. Därtill har hon i alla år varit en god vän till min familj och en länk till vår gemensamma familjehistoria".

Annons

Prinsessan Sofia på besök i Rinkeby

Men livet går som bekant vidare och våra kungligheter har den här veckan varit på olika uppdrag. Prinsessan Sofia var under måndagen på besök i Rinkeby i Stockholm för att prata om en fråga som hon brinner för – nämligen att hjälpa barn och unga. Syftet var att ge barn och ungdomar insikter, kunskap och verktyg för att inte hamna i utsatthet på nätet.

Prinsessan hade under besöket en svart klänning – kanske i sorg efter drottningens bortgång.

På skolan var det glada miner där alla verkligen uppskattade prinsessans besök. På bilder som har läckt ut kan vi se ett par elever som, tillsammans med Sofia, sitter och lyssnar på en föreläsning som arrangerades av Safe Selfie Academy, som är ett förebyggande projekt.

Besöket har även uppmärksammats av medier utomlands och norska Se och Hör skriver glittrigt om kungliga besöket i Rinkeby häromdagen.

"Att vara säker ute på nätet har varit en fråga som prinsparet lyft flera gånger genom åren. Det är ett ämne som de har varit engagerade i", skriver Se och Hör.

Annons