Carl Philips och Sofias vardagliga liv i Älvdalen

carl philips och sofias vanliga liv i alvdalen

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har ett hektiskt schema. Men när de åker hem till Älvdalen uppstår alltid ett välbehövligt lugn.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har ett hektiskt schema med många kungliga åtaganden. Ibland är deras arbete offentligt, i form av utlandsresor och stora representationsmiddagar, och ibland sitter de på slottskontoret och läser på inför vad som komma skall. Detta samtidigt som prinsparet försöker kombinera den kungliga arbetsbördan med småbarnslivet hemma på Villa Solbacken.

En fristad för både Carl Philip och Sofia

De har, med andra ord, fullt och kan därför behöva en paus emellanåt. Och vi vet vad Carl Philip och Sofia hittar på när de avskärma sig från den kungliga uppmärksamheten i Stockholm. De åker till Älvdalen!

marie hellqvist med prins alexander

Prins Alexander älskar att mysa hemma hos mormor Marie och morfar Erik.

Fristaden hemma hos Sofias föräldrar, Marie och Erik, är ovärderlig. Prinsessan växte upp i en solgul enplansvilla, i det lilla samhället Kåtilla, och föräldrarna bor kvar i samma hus. Sofia känner sig otroligt trygg i Älvdalen och systrarna Lina och Sara älskar också att komma “hem”. De brukar därför flytta om i sina scheman och så att de också är där samtidigt med prinsfamiljen.

Familjemys med systrarna

I Kåtilla kan de vara Carl Philip och Sofia istället för prinsen och prinsessan. Och det kan vara ett skönt avbrott ibland. Här råder total medieskugga och de kan ta med sig barnen till lekparken eller till den lokala Ica-butiken. Vardagliga utflykter som är helt naturliga för andra småbarnsfamiljen men som Carl Philip och Sofia brukar undvika i Stockholm efter de vill skydda Alexander och Gabriels från all nyfikenhet.

lina sara hellqvist

Sofia passar ofta på att träffa systrarna Sara och Lina hemma i Älvdalen.

Foto: TT