Carl Philips plötsliga avhopp – stoppad i sista stund

08 aug, 2022, 18:00 
AvIbraheem Alsalman
Bilder: TT.

Prins Carl Philip ändrade om i planerna i sista stund - nu kommer förklaringen.

Annons
Efter hemestern: Det ska Sofia, Carl Philip och barnen göra nu
Efter hemestern: Det ska Sofia, Carl Philip och barnen göra nu

Prins Carl Philip har haft en fartfylld och späckad sommar. Han och prinsessan Sofia spenderade delar av sommaren på hemmaplan, så kallad numera, hemester. De utforskade ställen runtom i landet och hade det till synes fantastiskt tid tillsammans med barnen Julian, Alexander och Gabriel.

Därefter bestämde de sig för att ta en avstickare till Frankrike för att besöka kungaparets ”Villa Mirage” i Sainte Maxime på Franska Rivieran. Huset ligger i västra utkanten av den lilla kuststaden Sainte Maxime som är en familjevänlig och lugn badort.

Recept.se Nyhetsbrev

Prinsen har sedan tidigare ett väldigt stort intresse för bilar och motorsport. Han har själv tävlat som professionell rallyförare i STCC för Volvo Polestar Racing. Det blev jättestor succé genom att titulera sig som mästare i tävlingen Porsche GT3 Endurance Scandinavia 2010. Inför sin första stora racingtävling kom dessutom prinsen med det numera klassiska citatet till Expressen:

Annons

– Mor kommer att döda mig när hon hör det här.

Okända dramat Carl Philip fick ställa in - i sista stund

Nu är prins Carl Philip tillbaka i Sverige och reda för höstens uppdrag med kungahuset. Han skulle egentligen ha varit med i biltävlingen Porsche Sprint Challenge. Men i sista stund stoppades han och planerna ändrades dramatiskt.

Enligt arrangören fick prins Carl Philip förhinder, vilket ledde till att han tvingades ställa in sin medverkan.

Istället ersatte en doldis honom i racet - nämligen Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Det hela slutade med seger för Åhlin som samtidigt skrev historia som den första kvinnliga förare att vinna tävlingen. Grattis säger vi!

– Kul att få vara med och roligt att få vinna såklart, säger hon till tävlingens officiella hemsida.

Annons