Carl Philips ultimatum till kungaparet – om Sofia

Sofia kungen och Carl Philip
Prins Carl Philip var beredd att frånsäga sig sin titel – för kärleken till Sofia Hellqvist. Det berättas i det senaste avsnittet av Svensk Damtidnings podcast, Svensk Dam Doku.
Annons

I år har det gått exakt tio år sedan prins Carl Philip mötte dalkullan Sofia Hellqvist en varm och stimmig natt i ett pulserande sommar-Båstad. Parets kärlekshistoria kom att vända upp och ner på hela den kungliga världen.

Annons
Emma Pernald
Emma Pernald, prinsens ex, och Carl Philip 2006.

Prinsen, då nybliven singel efter uppbrottet från Emma Pernald, och Sofia började snart att träffas på allvar. Först i smyg, sedna mer öppet. Med romansen var ingen dans på rosor – tvärtom. Många i parets absoluta närhet var emot kärleken mellan Carl Philip och Sofia Hellqvist. Närapå alla var övertygade om att det hela bara var en kort fling. Prinsessan Sofias bakgrund, med en medverkan i Paradise Hotel och en fotografering för herrtidningen Slitz, var för brokig, menade vissa. Den var rentav stötande, tyckte andra.

Annons
Sofia och Carl Philip
Vårvinter 2010. Första bilden på Carl Philip, prins Sverige, med nya flickvännen Sofia Hellqvist, fd dokusåpadeltagare, vid prinsens vinterstuga i Sunne, Värmland.

I juli 2010 bekräftade hovets dåvarande informationschef Nina Eldh parets relation. Ännu fler lättklädda bilder på en kvinna som liknade Sofia hade spridits på nätet.

”Det är beklagligt att exploatera en ung kvinnas tidigare liv och utnyttja att hon har en relation med prinsen”, sa hovets informationschef Nina Eldh till Expressen.

Annons

Genom det uttalandet bekräftade informationschefen att prinsen och Sofia verkligen var ett par, att de hade en relation, och att kungaparet också visste om det.

Kungaparet på Polaris
Sommar 2011. Sofia och Carl Philip semestrar med kungaparet på båten Polaris vid Rivieran.

Det dröjde dock ännu längre innan Sofia var helt accepterad i den svenska kungafamiljen. Prins Carl Philip fick till slut också ställa ett ultimatum till kungaparet: antingen var det han och Sofia. Eller ingen av dem. Detta berättar Svensk Damtidning i nya avsnittet av podcasten Svensk Dam Doku. Prinsen var alltså beredd att avsäga sig sin titel – för kärleken.

I dag vet vi hur det gick. Prinsen och Sofia förlovade sig 2014, bröllopet stod 2015. Men kampen för kärleken, för att få vara tillsammans, var långt ifrån en lätt historia.

Carl Philip och Sofia
Sofia och Carl Philip vid förlovningem 2014.
Annons

Hela det nya avsnittet av Svensk Dam Doku, Sofia Hellqvist – Sveriges mest osannolika prinsessa, lyssnar du på här.

Här kan du lyssna på hela avsnittet av Svensk Dam Doku:

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

6 kommentarer till “Carl Philips ultimatum till kungaparet – om Sofia”

 1. Leo skriver: 31 december, 2019

  Sedan dessa två gifte sig har pr CP praktiskt taget varit osynlig, så det är som om han gjorde ett val.


 2. Monarkist skriver: 31 december, 2019

  Är det inte dags för media att sluta älta tiden innan dessa två blev ett officiellt par? Det som skrivs om här, är ett fullständigt uttjatat ämne. Carl-P och Sofia har varit gifta i flera år och är vid det här laget tvåbarnsföräldrar. Deras liv har rört på sig och det är vad medias skriverier också borde göra. Röra på sig alltså. Skriv när det finns något vettigt att skriva om och låt bli annars.


 3. Elna skriver: 31 december, 2019

  Äntligen en artikel om Sofia.


 4. Mary skriver: 31 december, 2019

  Både Victoria och Carl Philip har förändrat synen på kungahuset.


 5. josefin skriver: 1 januari, 2020

  Om det är sant stiger CP i min aktning. Synd att kungen inte agerade i enlighet med det förslaget.


 6. Essi skriver: 10 januari, 2020

  Man undrar ju vad Silvia säger till sonen medan de sitter på båten och han smörjer in flickvännens rygg.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar