Verkliga anledningen bakom prinsessan Madeleines brutna förlovning

Prinsessan Madeleine och Jonas Bergström
För snart 10 år sedan bröt prinsessan Madeleine sin förlovning med Jonas Bergström. Nu avslöjas den verkliga anledningen till uppbrottet i den nya kungliga podcasten Svensk Dam Doku.
Annons

I april 2020 har det gått exakt tio år sedan prinsessan Madeleine och Jonas Bergström bröt sin relation – efter inte ens ett år som förlovade. Uppbrottet kom att skaka om det svenska kungahuset rejält – och förändra det i grunden.

Annons

Pressmeddelandet om att Madeleine och Jonas bryter förlovningen
Hovets pressmeddelande som bekräftade att prinsessan Madeleine och Jonas Bergström brutit sin förlovning.
Annons

Samtidigt som pressmeddelandet om den kraschade relationen lades ut på det svenska hovets sajt reste prinsessan Madeleine till New York. Hon befann sig i luften, långt från Sverige, då nyheten om den brutna förlovningen kablades ut över världen.

Madeleine och Jonas på dejt
Prinsessan Madeleine och Jonas på dejt på restaurang Tarantino, 2002.

I en ny dokumentärpodcast, Svensk Dam Doku, berättar man nu om den verkliga anledningen bakom prinsessans och Jonas Bergströms uppbrott.

Berättade om otroheten i norska Se og Hør

Det är ju redan känt att uppbrottet föregicks av en otrohet. Norska Tora Uppstrøm Berg, då 21 år gammal, berättade öppet sin historia i norska tidningen Se og Hør. För tidningen avslöjade hon att hon tillbringat en natt tillsammans med Jonas på Tott Hotell i Åre. I den norska tidningen sa Tora att Jonas presenterade sig som ”Jacob Bernström”.

Annons
Madeleine och Jonas vid sin förlovning
Madeleine och Jonas vid eklateringen av förlovningen i augusti 2010.

– Madeleine förtjänar något bättre, sa norskan till Se og Hør.

Uppgifterna om Jonas otrohet publicerades i medierna under april 2010. Men Madeleine kände till otroheten långt tidigare. Det berättar man nu i Svensk Dam Doku.

Redan under 2009 ska Jonas ha berättat för Madeleine att han blivit uppringd av en norsk journalist som berättat att denne visste allt om Jonas snedsteg i Åre. Han nekade dock till anklagelserna. Efter detta ska Jonas och Madeleines relation snabbt ha blivit sämre. Paret visade sig ute, officiellt, för sista gången den 11 december 2009, på kungens middag för Nobelpristagarna.

Madeleine Jonas Nobel 2009
Sista officiella bilden på prinsessan Madeleine och Jonas Bergström. December 2009.
Annons

I Svensk Dam Doku berättar man att det var först då Tora Uppstrøm Berg berättade för hela världen om otroheten som Madeleine bestämde sig för att slutligen bryta upp. Detta trots att hon redan visste om otroheten.

– Det här är spiken i kistan för Madeleine. Det är en sak att hon vet att hon blivit bedragen. Men att hela Sverige också vet. Det är bara för mycket. Hon måste agera, säger Svensk Dam Dokus programledare Johanna Lejon i podcasten.

Prinsessan Madeleine
Madeleine lämnar Sverige för New York, strax innan pressmeddelandet om uppbrottet nått världens medier.

Här kan du lyssna på hela avsnittet av Svensk Dam Doku:

Annons
Svensk Dam Doku
Svensk Dam Doku har premiär den 17 december. Men redan den 16 december kan du lyssna på smygpremiären.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Verkliga anledningen bakom prinsessan Madeleines brutna förlovning”

 1. Ritva Forster skriver: 16 december, 2019

  Jamen, det skrev ju bl.a. Svensk Damtidning om redan år 2010, dvs några månader efter att förlovningen bröts. Orsaken till att den bröts var ju (precis som ni skriver nu) att den där norskan hade berättat om otroheten (det är inte klokt vad vissa personer gör, bara för att bli nämnda i en tidning, att tjäna pengar på andras bekostnad). När man har varit ihop i ca 9 år och har velat gifta sig, hade inte ett “snedsteg” varit så hemskt, men… just detta med att “hela Sverige” fick reda på det.


 2. Grethe skriver: 17 december, 2019

  M var ganske naiv hvis hun ikke trodde dette ville komme frem.


 3. Mariane skriver: 17 december, 2019

  Hun har jo heldigvis fundet lykken igen. Med en fin mand og 3 dejlige børn


 4. Bror skriver: 17 december, 2019

  Mickan & Jonte på Sol(-sidan)liden!


 5. Mon skriver: 17 december, 2019

  Ritva, det var väl bra att “den där norskan” var ärlig och berättade sanningen…


 6. Marie Louise Larsson skriver: 17 december, 2019

  Men vilket tjat om Madeleine o Jonas, släpp det, Jonas var otrogen med norskan och det kom ut till allmänheten klart att Madeleine blev sårad, förhoppningsvis är hon nöjd med sin Chris och lagt Jonas bakom sej, tror dock att Jonas skulle gjort vad som helst för att det skulle blivit Madeleine och han men nu blev det inte så, men nu behöver vi inte läsa mer om Jonas otrohet det är som det är.


 7. Måntand skriver: 17 december, 2019

  Håller med Mon, bra att hon var ärlig och berättade. Att det kom fram innan dom var gifta. Då hade det inte varit kul..
  Jag har lyssnat på podden och precis som dom säger i slutet så hade inte Madde kunnat få ett sånt liv hon har idag, om hon valt Jonas.
  Ska bli roligt att följa podden!


 8. Tove skriver: 17 december, 2019

  Jeg har aldri vært i tvil om at Madeleine visste om utroskapen lenge før pressen fikk greie på det. For 9 år siden var jeg i New York og dagen etter at prinsessen ankom byen(såkalt etter å ha «rømt»deprimert fra Sverige)støtte jeg på henne i magasinet Bergdorf Goodman. Hun så avslappet ut der hun prøvde solbriller…veldig vakker og det håret må ha tatt flere timer(hos frisør)den morgenen. Hun så hverken lei seg eller sliten ut…husker vi tenkte den gang at dette hadde hun visst lenge,men at det var deilig å komme vekk fra pressen.


 9. Daga skriver: 17 december, 2019

  Svärfarsdrömmen som blev en mardröm.Daga


  1. Bror skriver: 18 december, 2019

   Precis Daga!
   För oss som vill och kan minnas skaver det fortfarande att det huvudsakligen var Jonas B som lyftes fram i ljuset. Daniel W fick alltför länge vara “killen i kepsen”.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar