Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Carl Philips vän i vilt slagsmål med prinsessan – ska skilja sig efter att bilderna spridits

12 mar, 2024, 07:00 
Prins Carl Philip och prins Leka och prinsessan Elia
Prins Carl Philips vän har blivit föremål för en polisutredning efter ett våldsamt slagsmål med sin fru.
Annons

Det var många som gladdes när Albaniens kronprins Leka hittade kärleken. Och att det var just den charmiga artisten och skådespelaren Elia Zaharia som blev hans gemål.

Leka och Elia gifte sig i en stor ceremoni i Tirana där kungligheter som drottning Sofia av Spanien deltog. Svensk Dam fick sig en pratstund med paret inför bröllopet.

Estelle leker med VictoriaBrand logo
Estelle leker med Victoria

– Det är klart vi vill ha barn. Jag har ju inga syskon, vilket är lite tråkigt, och sedan vill vi ju att det ska finnas någon som kan föra det kungliga arvet vidare. Men framför allt tycker vi det vore roligt, sa Leka då.

Kronprinsen i våldsamt slagsmål med hustrun

Leka och Elia var då på resa i Stockholm. De har en tydlig Sverige-koppling: prins Carl Philip bjöd nämligen in Leka och hans fästmö till 30-årsjubileet av Mariannes och Sigvard Bernadottes stiftelse 2012.

Annons

Men nu har Lekas äktenskap slutat i fullständig katastrof. Inte nog med att de ska skilja sig, Leka har anklagat Elia för misshandel. En video på ett uppslitande bråk där Lekas svärfar Gjergj Polikron Zaharia också figurerar har skapat megaskandal i Albanien.

Klippet visar tre mycket upprörda människor – och visst ser man tecken på våldsamheter.

Albanska kungahuset har gjort ett officiellt uttalande om klippet, som de hävdar spreds av polisen mot deras vilja.

"Prins Leka blev på eftermiddagen den 5 mars fysiskt attackerad med tillhyggen av sin exfru och ex-svärfar och filmer som visar detta har publicerats på de sociala medierna. Prins Leka skickade filmerna till polisen som bevis på våldet han utsatts för, men trots att de skulle betraktas som konfidentiella, så har de cirkulerat på de sociala medierna och i de traditionella medier som valde att visa upp det obehagliga och våldsamma innehållet", skriver kungahuset.

Prinsessan Elia: "Det här är en väldigt obehaglig situation"

Elia hävdar att hon bara försökte bryta upp ett redan pågående bråk mellan Leka och Gjergj.

– Det här är en väldigt obehaglig situation för mig och min familj, det är inte lätt att komma hem och upptäcka att Leka försöker misshandla min 73 år gamle far, säger Elia till albanska medier.

Leka och Elia har ett barn ihop, treåriga dottern prinsessan Geraldine.

Annons