Carl Philips viktiga ögonblick – där Sofia saknades

Carl Philip har utsatts för bedragare – nu varnar hovet.

Förra året var Sofia på plats och supportade Carl Philip, men på året tävlingar i Gelleråsen fick hon stanna hemma.

Prins Carl Philip och Sofia är tillbaka från semestern, men de kungliga uppdragen lyser ännu med sin frånvaro för prinsparet. Det gav Carl Philip möjlighet att ägna en helg åt sin stora passion, nämligen racing.

Förra året gjorde han ett gästinhopp på Gelleråsen, men i år blir det en hel säsong i Porsche Carrera Cup. Senast han gjorde det var 2011, och han är glad att vara tillbaka.

– Det är några år sedan. Jag var förväntansfull, lite nervös tror jag, men tyckte att det skulle bli jättekul, säger han i ett pressmeddelande från Porsche Carrera Cup.

Förra året var en uppskattad comeback efter åtta års paus från racingvärlden, men då var en sak som skiljde stort från årets tävling. Då var Sofia och småprinsarna på plats och stöttade prinsen.

– Förra året ville jag ha mer tid med familjen och pojkarna, vilket jag hade och vilket var jättehärligt. I år funkar det att köra igen och det var fantastiskt kul att få frågan att köra med Porsche. Svårt att tack nej, sa han inför loppet.

Carl Philip tävlade i Porsche Carrera Cup Scandinavia, men Sofia och barnen fick stanna hemma den här gången…

Den här gången blev det en soloresa på grund av coronarestriktioner, men förhoppningsvis kan Sofia, Alexander och Gabriel följa prinsens framgångar hemifrån.

Prins Carl Philip slåss om titlar i Masters cup

I och med att prinsen nu fyllt 40 får han även tävla i Masters cup, ett mästerskap inom mästerskapet för förare som är 40 år eller äldre. Där har han chans till en ganska bra placering, men vågar inte hoppas på vinst.

Carl Philip blev nia i Gelleråsen, inte så tokigt ändå!

– Jag tycker det finns många likheter. Porsche Carrera Cup Scandinavia är fortfarande en enhetsklass med en stark sammanhållande känsla. Bilen är ny och helt annorlunda jämfört med den Porsche 911 GT3 Cup (997) jag körde 2011. Nya 991 är enklare att köra och känns bättre och stabilare. Men det är fortfarande en Porsche med mycket tryck och allt ligger där bak liksom.

På förra årets tävlingar var prinsessan Sofia och barnen med!

I skrivande stund ligger Carl Philip åtta i den totala klassen, och tvåa i Masters cup, det är åtta deltävlingar kvar av 14.

Foto: TT