Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charlene och Albert bekräftar dystra beskedet i gemensamt uttalande: “Djup sorg”

29 dec, 2022, 23:00 

Fursteparet bekräftar sorgen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det är ett tufft 2022 som fursteparet Charlene och Albert lämnar bakom sig när det snart är dags att ringa in det nya året. Men på många vis har det också varit en revansch. Charlene har hälsan i behåll, och paret har sett lyckligare ut än någonsin.

5 saker du inte visste om furstinnan CharleneBrand logo
5 saker du inte visste om furstinnan Charlene

Men nu avslutas året med ett dystert besked, och en tung sorg för paret.

Charlene och Albert bekräftar sorgen

Det är på det monegaskiska prinspalatsets gemensamma Instagram paret väljer att berätta om sorgen. Uttalandet är signerat furst Albert, och han berättar om det besked som han och Charlene fått ta emot. Monacos tidigare ärkebiskop har avlidit.

"Prins Albert II och prinsessan Charlene fick med djup sorg och stor känsla veta att Monsignor Bernard Barsi, ärkebiskop emeritus av Monaco, plötsligt dött." Skriver paret.

Annons

Ärkebiskopen avled hastigt 80 år gammal den 28:e december till följd av en hjärtattack han fick på julafton.

"Furstendömet bevarar minnet av en passionerad trosman, fäst vid prästadömet och till evangeliets värderingar, som tack vare sin välvilja och sin förmåga att lyssna visste hur man skulle göra sig uppskattad av alla i stiftet." Hyllar Charlene och Albert minnet av Bernard Barsi.

Monacos tidigare ärkebiskop Bernard Barsi.
Beskedet om den tidigare ärkebiskopens död kom plötsligt.

Stod Charlene och Albert nära

Vidare i uttalandet skriver fursteparet att de i sitt namn, och hela Monacos befolkning skickar sina kondoleanser till Bernard Barsis familj och de andra som stod honom nära.

Bernard var ärkebiskop i Monaco i 20 år, och gick i pension 2020. Han stod självklart paret nära, och var en viktig symbol och ledsagare för hela landet. Han var dessutom med på det kungliga bröllopet och vigde Charlene och Albert, döpte deras barn prinsessan Gabriella och prins Jacques.

Furst Albert och furstinnan Charlenes bröllop, Charlene håller handen med Bernard Barsi
Bernard Barsi håller Charlene i handen på hennes bröllop.

"I dessa timmar av sorg vill prinsen och prinsessan hedra minnet av mannen som i mer än 20 år åtföljt den Högsta familjen, andligt och pastoralt, i de mest betydelsefulla ögonblicken av furstendömets senaste historia." Skriver de i uttalandet.

Nu är Monaco i sorg. I kommentarsfältet svämmar kondoleanserna in, och många stöttar Charlene och Albert efter det tuffa beskedet.

Foto: TT

Annons