Charlene om sitt fruktansvärda år – därför ler hon inte

Prinsessan Charlene uppges vara på väg att skiljas från furst Albert.Nu har Charlene berättat varför hon har slutat le på fotografier.


Furst Albert och furstinnan Charlene syns sällan ihop – och allt fler har noterat att den sistnämnda har framstått som båda tillbakadragen och vemodig.

Men Charlenes bekymrade uppsyn har en förklaring. I en intervju med sydafrikanska tidningen Huisgenoot erkänner 41-åringen att hon har lidit den senaste tiden.

Därför ler inte Charlene

furstinnan charlene furst albert

– Folk är så snabba med att säga: “Åh, varför ler hon inte på fotona?”. Jo, ibland är det svårt att le. De vet inte vad som pågår bakom kulisserna, säger Charlene till Huisgenoot.

I intervjun beskriver Charlene 2019 som “ett fruktansvärt smärtsamt år”. Två nära vänner gick bort och hennes pappa blev akut sjuk. Dessutom lider hon av hemlängtan.

– Det här året slog mig till marken, säger hon.

– Det här livet är ett privilegium för mig, men jag saknar min familj och mina vänner i Sydafrika och jag är ofta ledsen, för jag kan inte alltid vara där för dem.

Har tvillingar tillsammans

Spekulationerna om att Albert och Charlene är på väg isär fick nytt liv efter trontillträdet i Japan, då kungligheter från hela världen reste dit för att gästa den nye kejsarens kröning. Albert dök upp själv utan hustrun vid sin sida – och efter ceremonin visade det sig att hon också var på plats i Japan men valt att inte delta.

De har tvillingarna prinsessan Gabriella och prins Jacques tillsammans. Barnen fyllde fem år den 10 december, och då gav Charlene en sällsynt inblick i sitt familjeliv.

– Albert är född till att vara pappa. Han är en fantastisk, underbar, rolig pappa som lyssnar och uppmuntrar, sa Charlene då.

Foto: TT