Charlene stoppades på kung Charles kröning – förbjudna beteendet

12 maj, 2023, 06:00 

Nu kommer allt fram.

Annons

Lördagen den 6 maj är en dag som går till historien. Det var då Storbritannien officiellt fick sin nya kung, och drottning. Uppståndelsen var enorm, och gäster influgna från hela världen var på plats i Westminster Abbey.

Så även Monacos furstepar Albert och Charlene. Nu avslöjar Albert förbudet under kröningen av kung Charles.

Kungen bryter mot traditionen med Victoria
Kungen bryter mot traditionen med Victoria

Avslöjandet om Albert och Charlenes tvillingar

Tvillingarna Gabriella och Jacques, 8, fick stanna hemma när kung Charles skulle krönas. Men det verkar inte som om de hängde läpp för det. Furst Albert gästade magasinet Hellos kunga-podd på telefon innan kröningen, och då berättar han att barnen inte var särskilt intresserade:

Recept.se Nyhetsbrev

– De vet om den, men jag vet inte om de kommer titta på den. Vi har uppmuntrat dem till att göra det, och de vet om att vi kommer vara där. Men jag vet inte om de kommer titta, de har inte ännu visat något större intresse för den ännu, berättar Albert.

Annons

– De är ju väldigt unga, och förstår inte riktigt vidden av det än.

Furst Albert avslöjar förbudet – stoppades helt

Det var tydligt att Albert såg mycket framemot kröningen av kung Charles. Förutom att det var en stor dag, är kungligheterna goda vänner. Deras relation sträcker sig flera decennier bak i tiden, och de enas i ett brinnande intresse för miljöfrågor.

– Vi har hållit kontakt sedan Hans Majestät blev kung, men jag har inte pratat med honom personligen sedan drottningens begravning, sa Albert i januari.

Furst Albert och kung Charles pratar med varandra
Ett kärt återseende på den fest kung Charles höll dagen innan kröningen.

Därför blev säkerligen förbudet under kröningen lite extra snopet. Furst Albert avslöjar nämligen i podcasten att man inte fick ge några gåvor till kungen – inte ens han och Charlene.

– Tyvärr, så säger protokollet att vi inte fick ta med oss någon formell gåva. Men jag letar efter sätt att kunna ge honom en privat gåva, vid ett annat tillfälle. Men officiellt är vi inte tillåtna att ge presenter, säger Albert.

Däremot är han en lojal vän, som alltså nu försöker lösa det på annat håll.

Foto. TT

Annons