Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Charlenes oroväckande beteende får omvärlden att reagera: "Farligt"

03 feb, 2024, 18:00 
Louise Wibergh Lenti
De hemliga anteckningsböckerna avslöjar ett uppseendeväckande beteende hos furstinnan.
Annons
Sanningen om furst Albert och Victoria Silvstedts relationBrand logo
Sanningen om furst Albert och Victoria Silvstedts relation

Furst Albert och hustrun Charlene i Monaco har omgetts av många rubriker de senaste åren med mystiska sjukdomar och skilsmässorykten.

Nu uppmärksammas de igen.

Furstefamiljens revisor, Claude Palmero, fick nyligen sparken och har nu valt att dela med sig av Alberts ekonomiska förehavanden med den franska pressen. Palmero hade anlitats av hovet i över 20 år och anses därmed ha stor insyn i familjens privata affärer – som nu fått se dagens ljus.

Enligt Palmero har Albert betalat miljonbelopp till sina tidigare älskarinnor och utomäktenskapliga barn. Betalningarna ska ha skett månadsvis och bakom ryggen på furstinnan Charlene, som sedan starten haft svårt att acceptera Alberts tidigare barn.

Detta hade varit nog med information för att bilda en skandal, men det är en annan detalj i Palermos uttalanden som fått medier i och utanför Monaco att reagera.

Annons

Charlenes chockerande månadspeng

Det har länge rapporterats om att relationen mellan Albert och Charlene varit skakig. Redan 2022 spreds rykten om att Albert ska ha betalat Charlene 12,5 miljoner dollar för att hon skulle stanna kvar hos honom, en uppgift som varit svår att bekräfta.

Något som flera franska medier däremot rapporterat är att Albert ger Charlene 1,6 miljoner dollar per år som hon har till sitt förfogande. Det motsvarar ungefär 16,6 miljoner svenska kronor. Per år. Enligt bland annat The Guardian och The Telegraph är det ett belopp som Charlene rutinmässit överstiger.

De hemliga anteckningsböckerna

Utdrag ur Claude Palermos hemliga anteckningsböcker har publicerats i de franska tidningarna Le Monde och Libération, rapporterar The Telegraph. Anteckningarna vittnar om att Charlenes extravaganta livsstil bland annat inneburit en utgift på 931 000 dollar för att renovera sitt kontor i palatset i Monte Carlo. Ytterligare 900 000 dollar gick åt till att piffa till semestervillan på Korsika.

Annons

Efter att Charlene krävt att få 70 000 dollar under en enskild dag ska Palermo ha försökt varna henne för att hennes spenderande höll på att bli ”farligt”, men menar att han inte nådde fram.

”Det är galet” skriver Palermo i sina anteckningar. ”Jag har ingen kontroll över prinsessans spenderande”.

Under 2019 beräknade Palermo att Charlene hade spenderat mer än 16 miljoner dollar sedan hon gifte sig med Albert 2011. Det motsvarar cirka 166,7 miljoner svenska kronor.

Enligt The Guardian är Palmeros anklagelser ”chockerande” även för de som är vana vid livsstilen hos superrika människor i Monaco.

Foto: TT

Annons