Charles hotar med indragna pengar – så svarar Meghan

Charles hotar med indragna pengar – så svarar Meghan

Prins Charles har meddelat Harry att han inte kommer att stå för notan framöver nu när prinsparet lämnar kungahuset.Men Meghan har en plan för hur pengarna ska flöda in.
Drottning Elizabeths ord efter Harry och Meghans sorti
Slå på ljud

Prins Harry och hustrun Meghan, hertiginnan av Sussex, skakade om den brittiska monarkin genom att inleda 2020 med att meddela sin sorti ur kungahuset. I en kommuniké skrev prinsparet att man tänker avstå apanage och leva en mer självständig tillvaro, bortom de kungliga rutinerna och uppdragen.

 

Meghan bygger imperium

Men tecknen på att något var på gång fanns där redan i mellandagarna. Då avslöjade Daily Mail att Meghan tagit avgörande steg för att bilda ett eget affärsimperium.

Meghan har bildat varumärket ”Sussex Royal”, som innefattar över totalt hundra olika typer av produkter. Bland produkterna finns ett klädmärke, som ska rymma t-tröjor, jackor, byxor, kostymer, hattar och handskar – för att nämna några exempel.

Utöver detta kommer Meghan att etablera samarbeten med tunga modejättar – vilket innebär ytterligare en inkomstkälla.

– Meghan har väldigt bra kontakter inom modeindustrin och det finns många stora varumärken som skulle vilja arbeta med henne i olika projekt. Det har redan dragit i gång diskussioner med Givenchy. Vissa av de här överenskommelserna kan vara värda miljontals pund, säger en källa med insyn till The Sun. 

Så mycket pengar har de

Kungliga experten Emma Forbes tror dessutom inte att Meghans attraktionskraft har minskat på grund av skriverierna kring hennes sorti ur det brittiska kungahuset.

– För alla designers så är uppmärksamheten du får när någon som Meghan bär dina kläder värt en förmögenhet, så jag är säker på att folk fortfarande kommer att vilja ge henne kläder även när hon är ute och handlar i Vancouver, säger Forbes till Page Six.

Enligt sajten Money.com har prinsparet en betydande förmögenhet. Harrys samlade tillgångar ska vara värda mellan 250 och 400 miljoner kronor. Meghan, som var en etablerad skådespelare i bland annat tv-serien ”Suits” innan hon gifte in sig i brittiska kungafamiljen, hade en egen förmögenhet på ungefär 50 miljoner kronor före bröllopet.

Prins Charles varnar

Och pengarna kommer att behövas. Enligt Daily Mail har prins Charles, Harrys pappa, meddelat att prinsparet inte kan räkna med samma ekonomiska uppbackning nu när de beslutat för att frigöra sig.

Charles har tidigare varit med och bekostat det storslagna bröllopet mellan Harry och Meghan – men den typen av storspenderingar är numera ett minne blott.

– Han har inte obegränsade resurser. Harry måste förstå det, säger en källa med insyn till Daily Mail.

London Evening Standard skriver att Charles har pungat ut med miljontals pund ur sin privata förmögenhet för att hjälpa Harry Meghan. Bland annat hjälpte han till att bekosta deras glamorösa bröllop och att renovera deras hem Frogmore Cottage

– Han är riktigt sårad, eftersom prinsen av Wales har ansträngt sig för att kunna hjälpa sin son, som han älskar så mycket, och välkomna sin svärdotter in i familjen, säger en källa till tidningen.