Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Charles Spencer talar ut om fruktansvärda tiden – blev sexuellt utnyttjad som barn: ”Helvetesupplevelse”

12 mar, 2024, 10:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu talar Dianas bror Charles Spencer ut om de fruktansvärda händelserna på internatskolan.
Annons

Charles Spencer, lillebror till prinsessan Diana, kommer med chockerande avslöjanden i sin memoarbok "A Very Private School".

Prinsessan Diana – den odödliga ikonenBrand logo
Prinsessan Diana – den odödliga ikonen

Charles Spencer utsatt för övergrepp som 11-åring

I en del av boken berättar han öppet om hur han som 11-åring blev utsatt för sexuella övergrepp av en kvinnlig anställd på internatskolan Maidwell Hall i Northampton.

Övergreppen ska ha lämnat honom med "livslånga demoner".

"Det verkade finnas en inofficiell hierarki bland hennes byten... Hon valde en pojke varje termin att dela säng med och skulle använda honom för samlag. Hennes kontroll över fascinerade pojkar var total, för vi var svälta på feminin värme och desperata efter uppmärksamhet och tillgivenhet", skriver Charles.

Annons

Blev misshandlad av lärarna

Det ska också ha förekommit misshandel. Charles minns tillbaka på en specifik händelse då skolans latinlärare slog honom med piggarna från en cricketstövel.

Övergreppen och misshandeln kallar han för "en absolut helvetesupplevelse":

"Jag har ofta varit med om djup smärta som fortfarande flimrar i ögonen på mina Maidwell-samtidsmän. Många av oss lämnade Maidwell med demoner insydda i sömmarna på våra själar."

Skolans svar på Charles Spencers avslöjanden

Som svar på Charles Spencers bok kommenterar skolan till Hello Magazine:

– Det är svårt att läsa om metoder som tyvärr ibland ansågs vara normala och acceptabla vid den tiden. Inom utbildningen idag har nästan alla aspekter av skollivet utvecklats avsevärt sedan 1970-talet. I hjärtat av förändringar ligger värnandet av barnen och att främja deras välfärd.

Annons

Skolans talesperson uppmanar sedan tidigare elever att kontakta skolan eller polisen om de känner igen sig i Charles påståenden.

"Skulle inte ändra ett enda ord"

Under söndagen publicerade Dianas bror bilder från då han spelade in för ljudboksversionen av hans bok.

Och det är med stolthet och lättnad han lämnar arbetet bakom sig.

"Att läsa ljudboken för min nya memoarbok, 'A Very Private School', var något jag fruktade lite. Men jag var väldigt lättad i slutet av den tre dagar långa inspelningen över att inse att jag inte skulle ha ändrat ett enda ord av min bok."

Annons