Charlottes känslor om att gå i storebrors fotspår

prins George prinsessan Charlotte

Nu får vi veta vad prins Williams och Kates dotter tycker om sin kommande skolstart. Prinsessan Charlotte ska ju gå i samma skola som sin storebror prins George till hösten.

Att prinsessan Charlotte ska börja i skolan till hösten har vi redan berättat, men nu får vi också veta vad den lilla sessan tycker om det hela.

Under veckan fick mamma Kate frågan om vad prinsessan Charlotte säger om att få gå i samma skola, St Thomas’s Battersea, som storebror prins George redan går i.

kate william barnen

Det var under ett uppdrag i Lake District som en annan småbarnsmamma, Helen Jones, passade på att fråga Kate om skolan. Och Kate hade då, mycket vänligt, svarat:

– Charlotte ser så fram emot att börja skolan!

Skolan ligger en bit från hemmet

Före sommaren valde prins William och Kate att sätta parets enda dotter i Willcocks Nursery som också ligger alldeles i närheten av hemmet Kensington Palace. Skolan ligger däremot en något längre bit från hemmet men sägs vara väldigt bra.

Kate och Charlotte

Kate med sin dotter Charlotte.

Kate försöker fixa Charlottes hår

Vi törs väl också gissa på att det säkert kommer att tas några nya bilder på prinsessan Charlotte och kanske också prins George när skolan börjar nu i höst.

Under ett annat möte med en kvinna i publiken hördes Kate berätta att hon även försöker fläta prinsessan Charlottes hår, eller iallafall sätta upp det i hästsvans. Kanske en förberedelse inför skolstarten? Håruppsättningarna verkar dock inte alltid lyckas.

prinsessan Charlotte

– Jag försökte fixa hennes hår i morse, men det gick inte så bra alls, ska Kate ha sagt med ett stort leende.

För precis som vilken trebarnsmamma som helst med små barn kan det nog bli en del gråt och gräl när det är dags att klä på sig för att gå ut.

Med en blå rosett i håret

De allra senaste bilderna på prinsessan Charlotte fick vi se under drottning Elizabeths “andra födelsedag”  Trooping the Color. Då såg vi den lilla prinsessan på balkongen tillsammans med resten sina syskon, prins George och prins Louis samt resten av den brittiska kungafamiljen. Då bar Charlotte en blå rosett i håret.

 

Foto: TT