Chockbeskedet! Drottning Margrethe hemlighöll planen länge

Chockbeskedet! Drottning Margrethe hemlighöll planen länge

Foto: TT

Det var inte ett beslut som fattades nyligen...

Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarna
1:11

Efter reklamen: Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarna

(1:11)

Slå på ljud

Drottning Margrethe och danska hovet offentliggjorde något som skulle påverka drygt hälften av den nära danska kungafamiljen förra veckan.

Prins Joachim, drottningens andra son, har fyra barn som alla tidigare haft titel prins eller prinsessa. Efter ett beslut som offentliggjordes under onsdagen kommer barnen inte längre erhålla en kunglig titel. Beslutet börjar gälla 1 januari 2023.

– Vi är alla väldigt ledsna. Det är aldrig roligt att se sina barn bli illa behandlade på det här sättet. De är själva i en situation som de själva inte förstår, sa prins Joachim till danska tidningen Ekstra Bladet när de besökte honom i Paris.

Här bryter prinsen ihop – tvingas avbryta intervjun efter känsliga orden

Beslutet fattade drottningen för länge sedan

De som påverkas av beslutet är drottningens barnbarn prins Nikolai, prins Felix, prinsessan Athena och prins Henrik.

Efter beslutet blev offentligt har flera starka reaktioner från danska kungafamiljen följt. Drottningen var mycket tydlig med att anmärka att beslutet är välgrundat och inte fattat över en natt.

– Jag har övervägt det ganska länge och jag tror att det kommer vara bra för deras framtid, har drottningen sagt enligt Billed Bladet.

Det var alltså inte ett beslut som hade fattats plötsligt, trots detta är familjen mycket känslosamma och besvikna över beslutet.

Prins Joachim i tårar efter kvinnans ord

Under en ny intervju kunde inte prins Joachim och hans fru Marie hålla tillbaka gråten längre. Senaste veckan har varit turbulent!

En kvinna avbryter kungligheternas intervju för att berätta att deras barn alltid kommer att förbli prinsar och prinsessor i hennes ögon. Kommentaren får föräldrarna att bli märkbart berörda och de bryter ut i gråt.

Mary om titel-kaoset i Danmark – framtiden osäker även för kronprinsparets barn

Foto: TT