Chockbeskedet: Prins William hemligt sjuk i Covid-19

Prins William sjuk corona covid-19

Drabbad av andningssvårigheter: Nu avslöjas det att prins William, 38, har varit sjuk i Covid-19 – och han var relativt illa däran.
Prins Charles drabbad av coronaviruset – hovets svar
Slå på ljud

Vad pågår egentligen innanför de kungliga fasaderna? Ja, det är en fråga som många ställer sig efter beskedet om att trebarnspappan prins William, 38 år och tvåa i den brittiska tronföljden, i största hemlighet har varit sjuk i Covid-19 – och det relativt svårt.

– Alla runtomkring honom var ganska panikslagna, uppger The Sun som var först med nyheten.

Men prins William fick förstås bästa tänkbara hjälp av de brittiska hovläkarna, och isolerades i familjens country house Anmer Hall, tre timmar med bil från London.

LÄS MER: Prins Daniel testad för corona

Prins William sjuk i Covid-19. Hertiginnan Kate Hertiginnan Catherine

Oron var stor för prins William. Storbritannien är hårt drabbat av Covid-19 och mer än 46 000 människor har dött.

Det finns också en tungt vägande förklaring till att det brittiska hovet så totalt lade locket på: Brittiska medier citerar prins William själv, som i samband med ett uppdrag ska ha sagt till en av de närvarande:

– Det var större saker som hände i samhället och jag ville inte oroa någon.

För detta hände i april, ungefär samtidigt som Storbritanniens premiärminister Boris Johnson blev mycket svårt sjuk i Covid-19 och vårdades på intensiven under några ovissa dygn. Och kort tid efter att prins Williams egen pappa prins Charles också insjuknade, möjligen smittad av furst Albert av Monaco: De två hade precis suttit nära varandra vid ett möte i London. Camilla testades också för coronaviruset, men klarade sig dock.

LÄS MER: Så är drottning Elizabeths liv i karantän

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth med premiärminister Boris Johnson, innan han insjuknade i Covid-19.

Covid-19: Så höll prins William sin sjukdom hemlig

Så för att ingen skulle märka något kämpade prins William på med sina digitala möten, trots att han var sjuk. Den brittiska kungafamiljen är ju kända för sin stiff upper lip.

Samtidigt ska prins William alltså ha drabbats betydligt hårdare än sin pappa – prins Charles konstaterade i en intervju att han själv bara fick ganska milda symptom. Även om det tog tid innan han fick tillbaka lukt- och smaksinnet.

Foto: TT.