Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chockbeskedet - prinsen bryter den 100 år långa traditionen - aldrig hänt förr

15 apr, 2023, 06:00 
AvFelicia Plåt
Prins Joachim och drottning Margrethe
Drottning Margrethes son bryter den långa traditionen.

Nu bryts den 100 år långa traditionen.

Annons

Drottning Margrethe av Danmark gjorde nyligen comeback och klev ut i offentligheten igen efter 49 dagar. Anledningen var att hon har genomgått en svår ryggoperation. Men nu är drottningen tillbaka på benen igen och verkar vara glad över att vara tillbaka. Däremot möttes hon av en mycket speciell nyhet efter comebacken.

Margrethe efter tuffa operationen – första bildernaBrand logo
Margrethe efter tuffa operationen – första bilderna

Under torsdagen gick nämligen det danska hovet ut med att prins Joachim och prinsessan Maries barn, greve Henrik, ska konfirmeras. Låter inte så överraskande i sig, men det som är speciellt är vart denna konfirmationen kommer att hålla hus.

Bryter lång tradition

Greve Henriks konfirmation kommer att ske i Paris. Prinsfamiljen brukar nämligen tillbringa mycket tid i den franska huvudstaden. Detta betyder att de bryter en lång tradition inom det danska kungahuset. Konfirmationer av kungliga barn i Danmark har nämligen enligt tradition alltid skett i Danmark i Fredensborgs-slottskyrka.

Annons

100 år tillbaka i tiden

Traditionen går 100 år tillbaka i tiden och alla barnbarn till Margrethe har hittills följt traditionen och konfirmerats i Danmark. Senast var prinsessan Isabella, dotter till kronprins Fredrik av Danmark.

På grund av den långa traditionen konfirmerades även drottning Margrete och alla hennes systrar i Fredensborg. Även drottningens far, kung Frederik, konfirmerades i den historiska kyrkan.

Konfirmationen av Margrethes barnbarn, greve Henrik, kommer att ske på kristi himmelsfärdsdagen den 18 maj.

Annons