Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Meghan har bestämt sig – därför nobbar hon Charles kröning

14 apr, 2023, 09:30 
AvFelicia Plåt
Charles kröning sker den 6 maj i London.

Därför väljer Meghan att inte närvara vid Charles kröning.

Annons

Nu börjar det närma sig. Mindre än en månad kvar till kung Charles kröning och nerverna är nog på helspänn i det Brittiska kungahuset. Den 6:e maj kommer kung Charles och drottning Camilla att krönas i Westminster Abbey i London för hela världens ögon att se.

Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas utBrand logo
Meghan och Harry blir hemlösa – sparkas ut

Flera gäster har tackat ja

Under förra veckan skickades de officiella inbjudningarna ut till flera kungligheter och kända personer. Hittills har flera gäster tackat ja till inbjudan. Exempelvis kronprinsessan MetteMarit och kronprins Haakon från Norge. Och vår egen kung Carl Gustav och kronprinsessa Victoria kommer att se Charles krönas till kung i London.

Prins William och prinsessan Kate kommer även de att stötta sin far och svärfar vid den stora dagen. Däremot har det varit lite oklarheter kring om prins Harry och hertiginnan Meghan kommer att vara på plats.

Annons

Prins Harry åker själv

Under veckan gick hovet ut med att prins Harry kommer att delta på sin fars kröningsceremoni, medan Meghan kommer att stanna kvar i USA med deras son, prins Archie och dotter, prinsessan Lilbet.

Efter beskedet har det varit många spekulationer kring varför Meghan inte väljer att närvara, speciellt efter de många skandalerna mellan hertiginnan och kungahuset. Men nu avslöjas sanningen.

Därför stannar Meghan hemma

Anledningen till varför Harry åker själv till kröningen är på grund av att parets son prins Archie fyller fyra år under kröningshelgen. Meghan väljer därför att stannar kvar för att fira den lille prinsens födelsedag tillsammans med hans syster. Vilket man kan förstå.

Trots att hans son fyller år ville prins Harry vara på plats i London för att visa stöd till sin far på denna stora dag. Det berättar en vän till familjen i tidningen People.

Annons