Chocken efter skilsmässan – Silvias brorson Patrick Sommerlath satsar på dejtingapp

28 feb, 2023, 14:30 
Patrick Sommerlath
Patrick Sommerlath, drottning Silvias brorson, har satsat på en dejtingapp.
Annons

Patrick Sommerlath är en ganska anonym men viktig del av kungafamiljen. Han är son till drottning Silvias bror Walther och står sin faster väldigt, väldigt nära.

Som 16-åring flyttade Patrick till Drottningholm och Silvia när hans föräldrar skilde sig. Hans mamma Michele och resten av familjen stannade kvar i Paris.

Silvia, som månar om familjen i alla lägen, tog emot Patrick med öppna armar.

– Patrick var sexton år när han kom till Sverige. Kungaparet är väldigt fina människor, som försöker hjälpa till. Drottningen är familjekär och tänker på alla, sa Patrick Sommerlaths ex-hustru Maline Sommerlath till Svensk Damtidning för ett par år sedan.

Därför bor Victorias kusin Patrick på Drottningholm
Därför bor Victorias kusin Patrick på Drottningholm

Patrick Sommerlath gör märklig satsning efter skilsmässan

Recept.se Nyhetsbrev

Patrick har skapat en fin tillvaro åt sig i Sverige, med Silvias stöd såklart. Han har etablerat sig i flygbranschen med en tjänst som hjälper olika flygbolag vid eventuella förseningar. Vi vet att han tidigare drev en medlemsklubb ovan Café Opera, Nobilus, tillsammans med kungabarnens vän Tom Davidson.

Annons

Men det är inte det enda han gör. En titt på Patricks LinkedIn-profil visar att han har åtminstone två ytterligare strängar på sin lyra.

Där kan vi läsa att Patrick står som medgrundare till två olika företag: Kugge Media och DogDater.

Kugge Media arbetar med marknadsföring på lastbilar.

"Vi för samman de hållbaraste åkerier med medvetna annonsörer för att få till utomhuskampanjer med det allra mesta extra. Större räckvidd, renare luft och en sundare bransch som exempel. Kugge är en meningsfull reklamkanal, unik i sitt slag i det att det konkret driver på för en hållbar utveckling i en hel bransch", står det på företagets hemsida.

Ligger bakom dejtingappen

DogDater är en app för hundägare som letar efter sällskap till sin hund. Ett slags dejtingapp – fast för hundar.

"Med hjälp av appen kan du följa dina vänner och hitta nya kompisar till din hund baserat på var du är och vad du har för preferenser så som ras, kön och karaktärsdrag", står det i appbeskrivningen.

Annons

Två väldigt olika inriktningar – vilket passar en mångsysslare som Patrick!

2019 skilde sig Patrick från hustrun Maline efter 15 års äktenskap. Ett uppbrott som chockade många. Paret Sommerlath stod kungafamiljen otroligt nära och under årens lopp hade de varit självklara gäster när det vankades festliga tillställningar på slottet.

Annons