Ewa Westling och Silvia får inte träffas – sanningen ute

Ewa Westling och Silvia får inte träffas – sanningen ute

Foto: TT
Drottning Silvia fick inte träffa prins Daniels mamma Ewa Westling. Detta är sanningen bakom det hastigt inställda mötet.

Drottning Silvia och Ewa Westling lever två liv som nästan inte kunde vara längre ifrån varandra. Samtidigt delar de något så unikt som ingen annan på jorden gör, de är föräldrar till vårt kronprinsesspar.

Det finns därför säkerligen mycket att prata om, som inte går att ventilera med någon annan. Men vad som hade kunnat bli ett kärt återseende ställdes in helt.

Sanningen om drottning Silvias och Ewa Westlings relation!
0:36

Efter reklamen: Sanningen om drottning Silvias och Ewa Westlings relation!

(0:36)

Slå på ljud

Daniels miljonlycka hemma i Ockelbo – rörd av fina gesten

Sanningen om Ewa Westling och drottning Silvias relation

En bor på Smältvägen i Ockelbo, den andra på Drottningholm slott. En stillsam och privat tillvaro, och en vars varje steg dokumenteras. Ja, sällan har två personer varit så olika som Ewa och Silvia. Ändå finns det en sak som förenar dem, kärleken till Daniel och Victoria – och självklart barnbarnen Estelle och Oscar.

Ewa Westling och Olle Westling håller prinsessan Estelle i handen

Estelle har en nära relation till sin farmor och farfar.

Charles Hammarsten/TT

Med Silvias fullspäckade schema blir det givetvis svårt att ta en fika titt som tätt, avståndet går ju inte heller att bortse från. Men när det vankas firande i kronprinsessfamiljen, eller lite extra speciella kungliga tillställningar har paret Westling en självklar plats.

Drottning Silvia och Ewa Westling på prins Oscars dop

Silvia och Ewa matchade i puderrosa på gemensamma barnbarnet prins Oscars dop.

Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Det betyder självfallet mycket för Silvia att Ewa och Olle Westling också tagit sig ann deras dotter som sin egen. I Ockelbo får hon vara sig själv och koppla av, och för Ewa spelar det ingen roll att hennes svärdotter är Sveriges framtida drottning. Tänk vad härligt för Victoria att bara få vara ibland.

– Hon är en underbar svärdotter, jättemysig, har Ewa sagt om Victoria.

Ewa Westlings krav på Olle efter alla år – fick räcka

Ewa Westling och drottning Silvia får inte träffas – stora bakslaget

Tack vare sina vitt skilda liv blir inte träffarna särskilt ofta, även om det självklart är oerhört trevligt när Silvia och Ewa väl ses. Därför måste det varit väldigt snopet, det som nu inträffat.

Ewa och Olle bor ju i Ockelbo, i Gävleborgs län. Ett alldeles utmärkt tillfälle för kungaparet att träffa dem hade ju såklart varit under deras länsbesök, som de nu är i full gång med att beta av.

Men just besöket till Gävle stoppades, med anledning av kungens hjärtoperation. Det skulle ägt rum den 23:e mars, men skjuts upp i framtiden eftersom kungen måste återhämta sig.

I Gävle skulle de bland annat på kika på en utställning om snöskotrar, där kungens egna skoter står. Varifrån den kommer? Jo, Ockelbo. Utställningen pågår bara till 19:e mars, så vi får se om kungen hinner med att se den. Hovet meddelade att hans åtagande fram tills 3:e mars skulle ställas in.

Foto: TT