Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Kungens osannolika koppling till Olle Westling – långt innan Daniel träffade Victoria

30 jan, 2023, 08:30 

Kung Carl Gustaf och Olle Westlings koppling går långt bak – nu kommer allt fram.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

De är pappor till en prins och en prinsessa, men är ändå så oerhört olika. Det handlar såklart om vår kung Carl Gustaf och Olle Westling. En är Sveriges statschef, och den andra lever ett stillsamt liv i Ockelbo.

Men de har mer gemensamt än man tidigare kunnat tro – det avslöjas nu.

Silvia ensam – kungen sjuk • Dystra beskedet till Estelle • Prinsessan gravid – 3 kungliga snackisar från vecka 4!Brand logo
Silvia ensam – kungen sjuk • Dystra beskedet till Estelle • Prinsessan gravid – 3 kungliga snackisar från vecka 4!

Kungens resa med Olle Westling

Trots sina olika livsstilar har Olle och kung Carl Gustaf verkligen funnit varandra. För bakom kulisserna är det betydligt mer lika än man kan tro. Båda delar till exempel ett intresse för jakt, något som förenat dem.

Det var 2010, samma år som deras barn skulle säga "ja" till varandra i ett sagolikt bröllop, som relationen tog fart. Kungen bjöd nämligen in Olle på en älgjakt i skogen Malingbo-Kloten i Bergslagen, och även Carl Philip var på plats.

Annons

Och dagen dessförinnan var det middag på Färna herrgård:

– Jag hoppas att han tycker det är trevligt, sa kungen om Olle då.

Hur ofta de beger sig ut i skogarna nu är okänt, Olle håller ju väldigt låg profil så det är ingenting som det skyltas med. Men en sak är säker, varje gång de två vännerna fångas på bild tillsammans är det alltjämt skratt och breda leenden. De har ju såklart mycket att prata om.

Olle Westling på jaktresa med kungen och hans vänner 2010
Olle Westling kom bra överens med kungens vänner på jaktresan.

Olle Westlings osannolika koppling till kungen

Kanske har de nu också fått sig ett nytt ämne att diskutera på nästa jakt. De har ju mer gemensamt än man kunnat tro! Länsmuseet i Gävle, en kort bit från Ockelbo har nämligen fått sig ett tillskott. Det handlar om en utställning om skotrar, som har kunglig koppling, rapporterar SVT.

Snöskotrarna producerades i Industribolaget Ockelbo för 60 år sedan, och nu finns de ute för allmän beskådan. Där finns dessutom kungens gamla skoter från 80-talet – som kommer från Ockelbo! Industribolaget Ockelbo lades ned under 90-talet.

Utställningen pågår ända fram till 19:e mars, så har Olle och Ewa en ledig dag kan de gott ta bilen till Gävle för att roa sig och få sig en glimt av kungens vrålåk. Den har ju till och med Victoria åkt på, när hon var liten.

Kungen och drottning Silvia på en snöskoter i Storlien
Kungen och Silvia roar sig i Storlien! Här är en annan än den som finns på länsmuseet i Gävle nu.

Foto: TT

Annons