Estelles stora lycka på Haga! Hovet meddelar kungens beslut

Estelles stora lycka på Haga! Hovet meddelar kungens beslut

Foto: TT

Kungen har bestämt sig – och det innebär glädjeyra på Haga slott!

Att prinsessan Estelle en dag ska bli Sveriges drottning är inte svårt att se framför sig. Trots sin ringa ålder är hon redan ett kungligt proffs! Samtidigt är hon ju som vilken 10 åring som helst – något som blir extra tydligt ibland.

Som nu, när hennes morfar kung Carl Gustaf har fattat ett roligt beslut. Då kan man bara tänka sig glädjeropen på Haga!

Silvia ensam – kungen sjuk • Dystra beskedet till Estelle • Prinsessan gravid – 3 kungliga snackisar från vecka 4!
0:35

Efter reklamen: Silvia ensam – kungen sjuk • Dystra beskedet till Estelle • Prinsessan gravid – 3 kungliga snackisar från vecka 4!

(0:35)

Slå på ljud

Carl Philips vändning – familjens reaktion på livsbeslutet: "Rejält förvånade"

Hovet meddelar kung Carl Gustafs beslut

Det var under lördagen som hovet meddelade vilka som fått medaljer av kungen. Det var två sorters medaljer som delades ut, H.M konungens medalj och Litteris et Artibus.

Den sistnämnda tilldelas folk som på olika vis har bidragit lite extra till landet med sina konstnärliga insatser. Det handlar främst om musik, scenisk framställning och litteratur.

Lena Philipsson håller i en medalj som hon tilldelats på slottet

Lena Philipsson fick medaljen 2021.

Jessica Gow/TT

Och självklart är det ingen mindre än kungen själv som bestämmer vem som ska få dessa hedersamma medaljer! Bland de som den 28:e januari meddelades ska tilldelas Litteris et Artibus hittar vi många välkända namn.

Kompositören Ludwig Göransson, skådespelaren Shanti Roney och regissören Ada Berger är bara tre av dem som förmodligen sträckte på ryggen lite extra under gårdagen. Men en på listan sticker ut – och gör säkerligen Estelle lite extra glad.

Jubel efter nya bilderna på Victoria och Daniel – kärleken går inte att förneka!

Prinsessan Estelles glädje efter kungens beslut

Det är nämligen sångerskan Veronica Maggio som fått en medalj! Hon är en av våra största artister som står för hits som Jag kommer, Satan i gatan och Måndagsbarn.

Nu väljer alltså kungen att uppmärksamma och belöna henne för hennes insatser, och han är inte ensam i kungafamiljen om att uppskatta sångerskan. I somras såg vi nämligen Estelle på VIP-balkongen under hennes konsert i Borgholm, och hon tjoade och tjimmade glatt. Se bilderna här!

Prins Daniel, prinsessan Sofia och drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath med sina döttrar Chloe och Anais var också på plats, så visst verkar Veronica Maggio gå hem i kungliga kretsar.

Veronica Maggio
Christine Olsson/TT

Foto: TT