Ewa Westlings krav på Olle efter alla år – fick räcka

23 jan, 2023, 09:00 

Olle Westling var tvungen att fatta ett beslut.

Annons

I över 20 år har prins Daniels föräldrar befunnit sig i den kungliga kulissen. Strax efter kronprinsparets första dejt 2001 åkte Daniel hem till Ockelbo för att berätta om sin nya flickvän.

Sanningen om kronprinsessan Victoria och Ewa Westlings relation!
Sanningen om kronprinsessan Victoria och Ewa Westlings relation!

När Olle Westling höll sitt berömda tal på kronprinsessan Victorias och Daniels bröllop 2010, mindes han tillbaka på första mötet med sin kungliga svägerska.

– Vi blev väldigt glada den dagen Daniel berättade att han träffat en flicka, som han ville ta med hem. Men att det var just den flickan visste vi inte, sa Olle Westling.

Ewa och Olle Westling anländer till kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop 2010
Ewa och Olle Westling anländer till kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop 2010.

Familjen Westlings relation till kungafamiljen

Recept.se Nyhetsbrev

Familjen Westlings faluröda kedjehus i Ockelbo har under åren fungerat som en fristad för kronprinsessfamiljen. Här kan de släppa alla kungliga uppdrag, vara i fred och koppla av.

Annons

Även drottning Silvia och kungen har förstått hur mycket det betyder för Victoria, och barnbarnen prinsessan Estelle och prins Oscar, att emellanåt resa till fristaden på Smältvägen.

Trots att Olle och Ewa Westling gärna håller sig undan strålkastarljuset har de en god relation till både kungen och drottningen, och när det vankas högtidliga fester på slottet är de alltid självklara gäster.

Ewa Westling, drottning Silvia, Olle Westling och kungen
Ewa och Olle Westling har en mycket fin relation till kungen och drottning Silvia. Här kan man se hur mycket de tycker om varandra.

Så lever Olle och Ewa Westling i Ockelbo

Annars gillar paret Westling sitt kära Ockelbo och att njuta av det lugna pensionärslivet i det kedjeröda faluhuset. När Olle gick i pension 2008 berättade han om framtidsplanerna och vad han skulle göra efter pensionen.

Annons

– Som gammal motocrossåkare blir det väl en del mc-åkande också och jag får ju mera tid till att meka och lufta mina veteranmotorcyklar, sa Olle till Svensk Dam.

Innan pensionen arbetade Olle som chef för äldreomsorgen i Sandvikens kommun. Ewa Westling var i sin tur posttjänsteman i Gävle och när hon gick i pension tyckte hon att det var dags att även maken började tänka på yrkesrefrängen.

– Efter 30 år som förvaltningschef i tre kommuner så tyckte jag och min fru att det fick räcka, sa Olle.

Prins Oscar, Olle och Ewa Westling
Prins Oscar älskar att umgås med sin farmor och farfar. Här tittar de på när prins Daniel deltar i en ishockeymatch vid invigningen av Ockelbos nya kombihall, Ugglebo Arena, 2018.

Foto: TT

Annons