Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Daniels miljonlycka hemma i Ockelbo – rörd av fina gesten

12 jan, 2023, 17:00 

Prins Daniel och familjen Westling har all anledning att fira.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prins Daniel har ända sedan barnsben varit djupt fascinerad av att röra på sig. Som barn spelade han hockey och fotboll Ockelbo IF, vars hockeyrink och fotbollsplan ligger väldigt nära föräldrahemmet.

– Man bodde ju nästan vid rinken när man var mindre och det är en nostalgisk känsla när man i vuxen ålder återvänder till barndomens hockeyarena, har prins Daniel sagt till Svenska Dagbladet.

Sanningen om drottning Silvias och Ewa Westlings relation!Brand logo
Sanningen om drottning Silvias och Ewa Westlings relation!

Prins Daniels enorma idrottsintresse

Sportintresset skulle fortsätta växa även i vuxen ålder. Tillsammans med kronprinsessan Victoria grundade han 2016 Generation pep, en organisation som fokuserar på att unga ska få tillgång till ett aktivt och hälsosamt liv.

Ja, det är inte för inte som han ibland kallas för ”Idrottsprinsen”. Det var i nära anslutning till det kedjeröda faluhuset i Ockelbo som intresset började, men långt ifrån slutade.

Prins Daniel och prins Oscar
Prins Oscar får medalj och kram av pappa Prins Daniel under Pep-dagen i Hagaparken 2022.

Fina gesten – skänkte miljonbelopp

Nyligen fick föreningen Ockelbo IF en miljongåva, efter att en av deras största supportrar avlidit och skänkt delar av sin förmögenhet till klubben.

Annons

Även om prins Daniel och föräldrarna, Ewa och Olle Westling, så klart sörjer förlusten av supportern, så uppskattar familjen med all säkerhet donationen och betydelsen det gör för en sån liten klubb som Ockelbo IF.

– Först och främst var det en chock, vi hade ingen aning om att han skulle donera. Det var jättefint. Det är stort att höra att klubben kan påverka så mycket, det är ett bevis på idrott verkligen är något speciellt som berör och betyder mycket för folk, säger Jon Larsson, ordförande i Ockelbo IF Fotboll, till Arbetarbladet.

Foto: TT

Annons