Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken! Här dyker prinsessan Sofia upp på festival

15 aug, 2022, 16:00 

En spännande kväll för prinsessan!

Annons
Från partyprinsessa till kunglighet – se Sofias stilresa!Brand logo
Från partyprinsessa till kunglighet – se Sofias stilresa!

Semestern är över för många, och det är sakta men säkert dags att återgå till rutiner och vardag. Vissa lyckliga semesterfirare har däremot fått en aningen förlängd sådan, till exempel prinsessan Sofia, som har en tom kunglig kalender augusti ut.

Men inte länge till, hennes nästa uppdrag är oerhört spännande – och färgsprakande!

Stora steget

Att prinsessan Sofia inte har några kungliga åtaganden i augusti som de andra kan bero på den minsta medlemmen i kungafamiljen, nämligen prins Julian.

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftade tidigare för sajten Hänt att Julian börjar förskolan efter sommaren, och dessutom samma som sina bröder.

Att börja förskolan är stort och spännande steg för den lilla prinsen, och självklart behövs det lite stöd från mamma Sofia, som kanske är frånvarande från kungliga uppdrag för att skola in sin minsting.

Här äger festivalen rum

Men nu är det snart ändring på det! Efter en lång sommar utan att få se prinsessan Sofia på offentliga uppdrag uppdagas det plötsligt – ett viktigt uppdrag som prisutdelare på Funkisfestivalen.

Annons

Sofia kommer dyka upp på finalen av Funkisfestivalen den 29:e augusti som går av stapeln på Stockholm Waterfront. Funkisfestivalen är en populär musiktävling för personer över 15 år med intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, och har arrangerats sedan 2011.

Att prinsessan Sofia tackat ja till att dela ut vinsten är inte förvånande. Hon har ett stort engagemang i frågor som rör barn och unga, och på senare tid även i vård- och omsorgsfrågor.

–Vi är mycket glada och stolta över att Prinsessan vill dela ut priset till vinnaren. Det är så viktigt att den här målgruppen syns och hörs i kulturlivet, säger Björn Kamsvåg, ordförande i föreningen i ett pressmeddelande.

Foto: TT

Annons