Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias beslut för prins Oscar, 6 skapar skriverier utomlands – gjorde samma med Estelle

14 aug, 2022, 12:00 

Det är inte bara i Sverige som beslutet uppmärksammas, nu har det även nått utlandet.

Annons
Victoria som konfirmationsgäst och Haralds sjukdom – kungliga snackisar vecka 31Brand logo
Victoria som konfirmationsgäst och Haralds sjukdom – kungliga snackisar vecka 31

Det händer mycket i kungafamiljens privatliv nu! Trots att kronprinsessan Victoria är vår framtida statschef, är hon ju faktiskt också en helt vanlig mamma som vill fatta de absolut bästa besluten för sina barn prinsessan Estelle och prins Oscar.

Det är precis vad hon gjort nu, och nyheterna har nu spridit sig utomlands.

Gör som Estelle

Efter ett långt och härligt sommarlov är det dags att sätta sig bakom skolbänken igen, men för Oscar är det ju faktiskt första gången!

På torsdag lämnar han förskolan bakom sig, och tar ett riktigt stort kliv i livet. Tänk så stor han börjar bli! Det kan såklart kännas nervöst att lämna den bekanta förskolan och börja skolan, men som tur han har systern Estelle i samma byggnader.

Det var Svensk Dam som kunde avslöja vart det bär åt för den lilla prinsen.

– Prins Oscar kommer att gå på Campus Manilla, det vill säga samma skola som prinsessan Estelle, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Annons

Beslutet uppmärksammas

Dessa spännande nyheter, Oscars nya skola, uppmärksammas i utlandet, till exempel på kungasajten Royalcentral. En stor och populär sajt när det kommer till kungliga nyheter världen över.

Man kan tänka sig att lilla Oscar är oerhört förväntansfull, och förmodligen lite pirrig inför skolstarten på torsdag. Han lämnar fem år på förskolan Lilla Kvikkjokk bakom sig, där han gått sedan han var ett och ett halvt år.

Anrika Campus Manilla ligger dock bara ett par hundra meter bort, så lite bekant kommer det trots allt kännas. Och så har han ju Estelle nära ifall det skulle kännas allt för främmande.

Foto: TT

Annons