Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken: Kändiskvinnan spyr plötsligt – mitt framför fötterna på prins Daniel

19 maj, 2024, 18:03 
Vilken mardröm – det här får bara inte hända.
Annons

Många blir nervösa när en kunglighet kliver in i ett rum. Det finns ju så många oskrivna regler och etiketter att förhålla sig kring – och ett första intryck får man bara göra en gång.

För de allra flesta går det bra. Men nu berättar en känd politiker om en händelse inför prins Daniel som nog skulle hålla de flesta vaken om nätterna.

Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Kända kvinnan spydde mitt framför prins Daniel

Medan de flesta har fullt upp med att inte "du:a" kungligheten man möter, hade topp-politikern Annika Strandhäll (S) annat att fokusera på när hon hade sällskap av prins Daniel.

Annons

Detta berättar hon i boken Att stå kvar när det blåser, som släpps den femte juni. Med anledning av det ger Strandhäll en intervju med Expressen, och ger ett litet smakprov på vad den innehåller – och visst kvalificerades en stund med prins Daniel som hon helst vill glömma.

Annika Strandhäll
Annika Strandhäll.Jari Kantola/TT

I sin roll som politiker har Annika Strandhäll träffat kungafamiljen vid flera tillfällen vid olika officiella sammanhang, och hon har bland annat hängt med prins Daniel till Helsingfors.

Annons

Men det är inte bara goda minnen hon bär med sig från den resan.

Hon berättar för Expressen att hon blev matförgiftad, strax inför ett skolbesök. Då skedde det otänkbara – Annika kräktes i bussen, mitt framför prinsen.

– Det var mitt livs mest pinsamma ögonblick, säger hon till tidningen.

Vändningen efter Annika Strandhälls miss inför prins Daniel

Prins Daniel var i Helsingfors 2018, och besökte två skolor ihop med Annika Strandhäll. Syftet var att se hur skolorna lyckats integrera rörelse och motion i vardagen, något Daniel som bekant brinner för. Av allt att döma var det under den resan som matförgiftningen inträffade.

Annons

Det har isåfall gått dryga sex år sedan incidenten, och sedan dess har Annika bland annat blivit bjuden på middag på slottet och varit med på statsbesök. Så det verkar onekligen som det runnit vatten under broarna, även om det grämer Annika själv än idag...

Kronprinsessparet och Annika Strandhäll i Seoul
Annika Strandhäll var med under kronprinsessparets besök till Seoul, Sydkorea, 2015.Jonas Ekströmer / TT

Foto: TT

Annons