Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Hemligheten om 12-åriga prinsessan Estelle – som dolts in i det sista

17 maj, 2024, 14:32 
Nu vet vi hur det ligger till.
Annons

Prinsessan Estelle är ynka 12 år gammal, men har redan blivit riktigt kungligt rutinerad. Hon förbereds ju redan för den dagen hon kommer ta över tronen – ja, drottningskolan är i full gång.

Men det är inte alltid vi får se prinsessan Estelles påhitt utåt. Nu avslöjas en händelse med prins Daniel, som hållits hemlig.

Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!Brand logo
Stora ändringen för Victoriadagen 2024 • Så mår cancersjuka Kate nu • Då flyttar Madeleine & familjen till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 20!

Kronprinsessan Victorias beslut för dottern prinsessan Estelle

Prinsessan Estelle har i princip aldrig officiella punkter inskrivna i den kungliga kalendern. Hon är ju som sagt bara 12 år, går i skolan, och hänger med kompisar vilken jämnårig som helst.

Annons

Och det är ingen slump. Nej, för kronprinsessan Victoria och prins Daniel är det viktigt att det inte blir för mycket för sin dotter.

– Victoria och Daniel har ett väldigt omhändertagande kring Estelle, så de har hela tiden med sig att det inte får bli för mycket tung information om det uppdrag som komma skall, har Svensk Damtidnings mångårige reporter Ellen Myrgård Lindén tidigare förklarat.

– Det är viktigt att Estelle får vara den skolflicka hon är, leka med kompisar, busa med kusinerna och gå på sina härliga dansträningar.

Prinsessan Sofia, prins Carl Philip, drottning Mary, kung Frederik X, kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prins Oscar, kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel i Rikssalen på Stockholms slott
Under det danska statsbesöket fick Estelle och Oscar ledigt från skolan och välkomnade sina gudföräldrar.Fredrik Sandberg/TT
Annons

Prinsessan Estelles och prins Daniels härliga dag – hölls hemligt

Men ibland händer det att Estelle ändå dyker upp på hovets officiella kanaler – med något som inte stått med i kalendern eller kommunicerats på förhand. Precis en sådan hemlig aktivitet har avslöjats nu: Estelle och Daniel har besökt Market Art Fair!

Det är en tre dagar lång konst mässa på Liljevalchs and Spritmuseum, där flera hundra nordiska konstnärer ställer ut sina verk och med intressanta panelsamtal och föreläsningar.

Prins Daniel är en stor konstfantast, och har bland annat startat prinsessan Estelles kulturstiftelse ihop med kronprinsessan. Det märks tydligt att intresset gått i arv till Estelle, som flera gånger följt med pappa på utställningar och besöker gärna sin egna kulturpark ute på Djurgården.

Foto: TT

Annons