Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chocken kring arvet! Det mest värdefulla i Elizabeths liv går till Camilla

15 sep, 2022, 07:00 
Prins Charles, drottning Elizabeth och Camilla

Enligt flera källor ärver Camilla drottning Elizabeths dyrgripar.

Annons
7 saker du inte visste om hertiginnan CamillaBrand logo
7 saker du inte visste om hertiginnan Camilla

Drottning Elizabeth älskade sina hästar. De fyrbenta, majestätiska djuren hade alltid varit hennes stora passion. Som ung älskade hon att visa upp sig på hästryggen och var en fena på att bemästra hästkrafterna!

Hon var också närmast fanatisk när det kom till hästsport. Redan som ung drottning började hon köpa in hästar som gjorde succé i diverse galopptävlingar.

På senare dar var hon stolt ägare till några av världens bästa tävlingshästar. Under 2021 vann hennes hästar totalt 36 lopp och hon kammade in drygt sju miljoner kronor på de fyrbenta djuren.

Annons
Ronald Reagan och drottning Elizabeth
Drottning Elizabeth älskade att rida. Här rider hon tillsammans med USA:s före detta president Ronald Reagan.

Chocken kring arvet – går till Camilla

När hon 96 år gammal gick bort den 8 september var det många som frågade sig vem som skulle ta över dyrgriparna. Kung Charles har nämligen aldrig delat sin mors hästintresse.

I stället förväntas hans hustru Camilla, hertiginna av Cornwall, ta över det hästimperium som drottningen byggt upp. Hon är en välkänd hästälskare och ska ha en faiblesse för hästsport.

Tillsammans med Charles äger hon dessutom flera egna tävlingshästar, som bland annat visats upp och tävlat under hästtävlingarna på Cheltenham och Ascot.

Annons

”Finns en ganska tydlig plan”

Enligt Daily Mail förväntas Camilla ta över tyglarna inom kort.

– Jag tror att det blir Camilla som blir galjonsfiguren. Planen har hela tiden varit att Charles och Camilla skulle ta över arvet, säger en källa till tidningen och fortsätter:

– Camilla avgudar hästar och brinner enormt mycket för hästsport. Hon älskar det verkligen, särskilt Cheltenham–tävlingarna. Jag tror att det finns en ganska tydlig plan, med tanke på drottningens passion och kärlek till kapplöpningshästar, säger en källa till tidningen.

Charles och Camilla
Camilla förväntas ärva drottning Elizabeths hästar.

Foto: TT

Annons