Chockscener på prins Philips begravning – svimmade plötsligt: "Såg grå ut i ansiktet"

Drottning Elizabeth

Prins Philips begravning kom med riktigt oroväckande scener – och en plötslig kollaps.

Prins Philips begravning föregicks av pompa och ståt. Trots att pandemin innebar att folkmassorna inte kunde stå uppradade längs gräsmattorna utanför Windsor Castle, så kunde inget stoppa den brittiska armén från att dyka upp.

Philip tjänstgjorde själv i flottan under andra världskriget och hade i alla år upprätthållit en nära och varm relation till Storbritanniens soldater. Därför stod de där, plikttroget, för att ta farväl av den store mannen.

Prins Philips begravning: Svimmade plötsligt inför alla

Men att stå stilla länge, i tryckande sol, utan chans att äta och dricka, kan vara påfrestande. Det fick vi bevis på inför begravningen.

Då var det en soldat som plötsligt kollapsade, något som tv-kamerorna inte fångade.

Så här skriver The Sun i sin artikel.

"Mannen, som vi tror är från brittiska arméns jägarregemente, föll baklänges på marken, hållande sitt gevär, medan kungafamiljen gick in i kyrkan", skriver The Sun.

"Han ansikte såg grått och svettigt ut och hans mössa föll av hans huvud och ner på marken."

Soldaten fick sedan hjälp att resa sig och verkade återhämta sig. Tack och lov!

Drottning Elizabeth fick sitta ensam

I övrigt blev det en fin och värdig ceremoni. De 30 gästerna satt utspridda över bänkraderna i St George's Chapel, uppdelade i par eller familjer. Drottning Elizabeth satt närmast prästen och många noterade att hon satt helt ensam.

”Fanns det verkligen ingen plats i St Georges kapell för lady Susan Hussey, drottningens hovdam, så att hennes majestät inte hade behövt sitta ensam?”, skrev kungareportern Charlie Proctor på Twitter.

Pandemireglerna stipulerade nämligen att drottningen var tvungen att hålla avstånd till alla som inte ingår i samma hushåll.

"Gäster som inte ingår i samma hushåll kommer att behöva hålla två meters avstånd från varandra på grund av den pågående krisen. Det betyder att drottningen, eftersom hon kan komma att vara den enda personen från sin 'bubbla' som är där, så kan hon behöva sitta ensam", skriver Royal Central.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket