Chris avslöjar: Madeleines speciella band till Leonore

Prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore
Ingen känner prinsessan Madeleine bättre än Chris O'Neill – och nu avslöjar han det speciella bandet hon har till sin äldsta dotter.
Annons

Nu är det bekräftat – av Chris O’Neill själv: Prinsessan Madeleine delar något mycket speciellt med sin äldsta dotter.

”Vem av barnen är mest lik dig?” frågar Louise Bratt Tidmarsh i tidningen Mamas stora intervju och prinsessan Madeleine svarar spontant:

Annons

– Min man säger ju Leonore, haha. Hon kan stampa med foten när hon blir arg. Jag var nog också lite så när jag var liten, rätt bestämd av mig. Så ja, jag skulle säga Leonore.

Annons
Madeleine som liten rebellprinsessa på 1980-talet.
Rebellprinsessa redan som treåring. Så här såg det ut back in the days när prinsessan Madeleine satte ner foten.

Madeleine berättar också om de morgondraman som brukar utspela sig i familjen. Leonore är inte lättväckt! Och att få på henne kläderna är en liten kamp.

Prinsessan Leonore utan skor i Slottskyrkan.
Barfota i direktsänd tv…
Annons

Prinsessan Leonore, 5, är alltså den spralliga och lite bångstyriga. Och prins Nicolas, 4, är en minikopia av pappa Chris. En känslig liten pojke som älskar fina saker – och sin vackra mamma Madeleine.

– Det är honom jag får alla kommentarer av! Han kan säga ”Mamma, you look beautiful!”, berättar hon i Mamas långa och unika intervju.

Prins Nicolas är mammas pojke säger prinsessan Madeleine.
Prins Nicolas är mammas pojke säger prinsessan Madeleine.

För Louise Bratt Tidmarsh avslöjar Madeleine också att det alltid är hon som får rollen som den stränga mamman (”jag är familjens bad cop!”).

Annons
Prinsessan Madeleine är den stränga mamman.
Den stränga mamman i aktion.

Chris är å andra sidan den snälla pappan som oftast säger ja. Prinsessan Leonore vet precis hur hon ska linda honom runt sitt lillfinger. En spännande glimt rätt in i familjen Bernadotte-O’Neills privatliv!

Prinsessan Leonore.
Prinsessan Leonore.

Madeleine beskriver Chris som en man som har nära till sina känslor. Och vem tror ni Madeleine frågar när hon står framför spegeln och velar om klänningen är snygg? Svar: Chris förstås!

Annons
Chris O
Varma, spontana Chris. En pappa med hjärtat på det rätta stället.

Lite oväntat är det också han som är familjens hönsmamma. Madeleine berättar i Mama att Chris stressar upp sig och googlar sjukdomar, och att det var han som ville åka till akuten med prinsessan Adrienne i somras för att han plötsligt tyckte att hon var lite gul. Medan Madeleine var lugn som en filbunke – Adrienne hade ju bara fått sol!

Prinsessan Adrienne 2019
Prinsessan Adrienne.

Prinsessan Madeleine om kompromissen med Chris

Och lite är det två skilda världar som krockar hemma hos Chris och Madeleine, i alla fall när det gäller barnuppfostran, berättar hon i Mama. För även om prinsessan Madeleine är uppvuxen på ett slott med 192 rum och kök, så var kungaparet uppenbarligen mycket noga med att familjelivet skulle vara så normalt som det nu gick.

Annons
Drottning Silvia och kungen hemma på Drottningholm 2019.
Kungaparet framför sitt jätteslott. Men trots prakten såg de ändå till att ordna ett ”vanligt” vardagsliv när barnen var små.

Så Victoria, Carl Philip och Madeleine åt sina köttbullar tillsammans med mamma och pappa, i alla fall de kvällar kungaparet var hemma. Medan Chris, med sin tyska societetslady till mamma och sin amerikanska finansman till pappa, redan var nattad (förmodligen av nannyn) när hans mamma och pappa satte sig till bords.

Chris O
Chris O’Neill som liten pojke med pappa Paul och mamma Eva.

Så hur löser man den här ekvationen i en kunglig barnfamilj år 2019? Ja, Madeleine avslöjar i Mama att hon och Chris kör med en kompromisslösning hemma i Miami: Ibland får barnen sitta med vid middagen, och ibland får de äta i förväg. Med en femåring, en fyraåring och en ett-och-ett halvt-åring är det garanterat livat vid middagsbordet och då är detta kanske enda chansen att få till ett ostört vuxensamtal?

Annons
Prinsessan Madeleine på omslaget av Mama
Madeleine iförd blus från Ganni, jeans från Acne Studios och örhängen från Maria Nilsdotter.

Läs hela intervjun på Mama.nu.

Foto: TT, Erika Gerdemark/Kungl. Hovstaterna, Prinsessan Madeleine/Kungl. Hovstaterna, Kungahuset.se

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Chris avslöjar: Madeleines speciella band till Leonore”

 1. Farbror Blå skriver: 15 september, 2019

  “Mamma, you look beautiful!” bekräftar för mig att engelska är modersmålet för barnen, vilket inte överraskar eftersom föräldrarna pratar engelska sinsemellan
  Saknar M syn på att barnen ska prata perfekt svenska vid sex års ålder och hur hon ställer sig till att de ska växa upp i Sverige om de ska stå kvar i tronföljden. Personligen är jag övertygad om att det regelverk som fastslogs när L föddes är ändrats men inte utkomunicerat ännu. Möjligen är denna intervju om 44 (!) sidor vi snart tagit del av i sin helhet ett led i att bädda inför att förändringen ska presenteras skattebetalarna. Varför den utredning som konstitutionsutskottet aviserat dröjer är bara en bekräftelse på att de folkvalda har svårt att gå från ord till handling.


 2. Fundering skriver: 15 september, 2019

  Det är väl helt ok att vara hemma med barnen bara kungen drar in HKH titlarna för Madeleine och barnen för inte ska väl svenska skattebetalare betala en krona till den här famljen. Kungen borde skämmas.


 3. Dorte skriver: 16 september, 2019

  Synes det er helt fint at Madeleine bor i Florida ligesom det er helt fint at Joachim bor i Paris – MEN ligesom at alle andre skal arbejde for deres løn, så burde det også gælde de kongelige … får man apanage, så arbejder man for sit land hjemme i sit land … altså Sverige når man hedder Madeleine og Danmark, når man hedder Joachim … så kan det være nok så fint med Childhood og endnu en uddannelse … men apanage = arbejde for sit land og bo i sit land …


 4. Marie skriver: 16 september, 2019

  Oj då, är hela intervjun på 44 sidor…tur att den här tidningen ger oss lite inblick i vad som står att läsa. Annars är det kanske inte mycket nytt under solen…barnen i syskonskaran brukar ju ha sina alldeles egna små personliga drag, vissa kan direkt förknippas med mamman, andra med pappan. Kul info är att Chris är hönsmamman i familjen och att Madeleine agerar som “bad cop”. Och bilderna är alldeles underbara. Chris mor är f.ö. urtjusig på bilden ovan, rena rama filmstjärnan!


 5. pa skriver: 17 september, 2019

  kungen vill självklart imte särbehandla något barn..det får man väl förstå.Han hänger med i tiden!tror i te Chris bryr sig om barnen har titlar eller ?


 6. A skriver: 17 september, 2019

  Dorte
  Du kanske inte riktigt känner till hur det går till i Sverige.
  Apanage/lön/arvode utbetalas endast efter uppdrag. Har man ej uppdrag utbetalas ej apanage/lön/arvode. Detta kan du läsa/få information om på många olika länkar och ställen mycket lätt.


  1. Farbror Blå skriver: 18 september, 2019

   A, Vilka har rätt till apanage?
   “Det är kungen som får apanage. I dagens riktlinjer står det att det också är till för “hans familj”. Mer än så är det inte styrt. Kungen avgör själv hur pengarna ska fördelas och vem det ska gå till.”


 7. A skriver: 19 september, 2019

  Onödigt påpekande. Det vet väl alla svenskar att det är kungen som får apanaget. Då är det väl rimligt att ev kritik på detta mottagande riktar sig till vederbörande och inte till hans barn.


  1. Farbror Blå skriver: 20 september, 2019

   Stora A 17/9 har en egen teori om hur apanaget fördelas. Du får helt enkelt ta diskussionen med din namne eller dig själv för att tala klarspråk.
   Egna gissningar i denna fråga görs bäst utanför diskussionsforum om offentlig källa inte kan redovisas. Detta då just ersättningarna till familjemedlemmarna är obekanta utanför familjens inre krets.


  2. Farbror Blå skriver: 21 september, 2019

   A, Om det är allmänt känt förefaller ditt inlägg 17/9, där du för Dorte för fram din alldeles egen tro om hur apanaget fördelas, högst obegripligt. Förstår man skillnaden mellan att veta och tro sig veta liksom skillnaden mellan en åsikt och kritik bidrar det till ett trevligare och mer givande diskussionsklimat.
   Utmärkt att du vet att statschefen erhåller apanaget, hur det sedan fördelas mellan familjemedlemmarna är det ingen som vet något om utanför den innersta kretsen. Förhoppningsvis blir det en ändring på det om/när aviserad utredning om apanaget och vem som ska få representera Sverige är genomförd.


 8. A skriver: 21 september, 2019

  F Blå
  Och du får helt enkelt ta och lugna ner dig och sluta med att tala om för alla här vad dom skall tycka och tänka.
  Din åsikt är din egen åsikt och andras åsikter är deras egna åsikter.
  Dessutom var inte kommentaren riktad till dig utan till sign. Dorte.
  Svar från fru Blå undanbedes vänligt men bestämt.


  1. Farbror (inte Fru) Blå skriver: 23 september, 2019

   Somliga anser sig ha mandat att sprida felaktighet, oförskämdheter och ifrågasätta andras inlägg och nåde den som vågar sig på att påpeka för berörd att nu blev det visst fel, trots att det är ett allmänt diskussionsforum och det borde ligga i var och ens intresse att sakfel korrigeras och fakta råda.
   Detta är inte ett svar till stora A utan ett klargörande över min uppfattning om skribenter som anser sig ha rätt även när de uppenbart har fel.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar