Chris avslöjar: Madeleines speciella band till Leonore

Prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore

Ingen känner prinsessan Madeleine bättre än Chris O'Neill – och nu avslöjar han det speciella bandet hon har till sin äldsta dotter.

Nu är det bekräftat – av Chris O’Neill själv: Prinsessan Madeleine delar något mycket speciellt med sin äldsta dotter.

”Vem av barnen är mest lik dig?” frågar Louise Bratt Tidmarsh i tidningen Mamas stora intervju och prinsessan Madeleine svarar spontant:

– Min man säger ju Leonore, haha. Hon kan stampa med foten när hon blir arg. Jag var nog också lite så när jag var liten, rätt bestämd av mig. Så ja, jag skulle säga Leonore.

Madeleine som liten rebellprinsessa på 1980-talet.

Rebellprinsessa redan som treåring. Så här såg det ut back in the days när prinsessan Madeleine satte ner foten.

Madeleine berättar också om de morgondraman som brukar utspela sig i familjen. Leonore är inte lättväckt! Och att få på henne kläderna är en liten kamp.

Prinsessan Leonore utan skor i Slottskyrkan.

Barfota i direktsänd tv…

Prinsessan Leonore, 5, är alltså den spralliga och lite bångstyriga. Och prins Nicolas, 4, är en minikopia av pappa Chris. En känslig liten pojke som älskar fina saker – och sin vackra mamma Madeleine.

– Det är honom jag får alla kommentarer av! Han kan säga ”Mamma, you look beautiful!”, berättar hon i Mamas långa och unika intervju.

Prins Nicolas är mammas pojke säger prinsessan Madeleine.

Prins Nicolas är mammas pojke säger prinsessan Madeleine.

För Louise Bratt Tidmarsh avslöjar Madeleine också att det alltid är hon som får rollen som den stränga mamman (”jag är familjens bad cop!”).

Prinsessan Madeleine är den stränga mamman.

Den stränga mamman i aktion.

Chris är å andra sidan den snälla pappan som oftast säger ja. Prinsessan Leonore vet precis hur hon ska linda honom runt sitt lillfinger. En spännande glimt rätt in i familjen Bernadotte-O’Neills privatliv!

Prinsessan Leonore.

Prinsessan Leonore.

Madeleine beskriver Chris som en man som har nära till sina känslor. Och vem tror ni Madeleine frågar när hon står framför spegeln och velar om klänningen är snygg? Svar: Chris förstås!

Chris O'Neill med prinsessan Leonore.

Varma, spontana Chris. En pappa med hjärtat på det rätta stället.

Lite oväntat är det också han som är familjens hönsmamma. Madeleine berättar i Mama att Chris stressar upp sig och googlar sjukdomar, och att det var han som ville åka till akuten med prinsessan Adrienne i somras för att han plötsligt tyckte att hon var lite gul. Medan Madeleine var lugn som en filbunke – Adrienne hade ju bara fått sol!

Prinsessan Adrienne 2019

Prinsessan Adrienne.

Prinsessan Madeleine om kompromissen med Chris

Och lite är det två skilda världar som krockar hemma hos Chris och Madeleine, i alla fall när det gäller barnuppfostran, berättar hon i Mama. För även om prinsessan Madeleine är uppvuxen på ett slott med 192 rum och kök, så var kungaparet uppenbarligen mycket noga med att familjelivet skulle vara så normalt som det nu gick.

Drottning Silvia och kungen hemma på Drottningholm 2019.

Kungaparet framför sitt jätteslott. Men trots prakten såg de ändå till att ordna ett ”vanligt” vardagsliv när barnen var små.

Så Victoria, Carl Philip och Madeleine åt sina köttbullar tillsammans med mamma och pappa, i alla fall de kvällar kungaparet var hemma. Medan Chris, med sin tyska societetslady till mamma och sin amerikanska finansman till pappa, redan var nattad (förmodligen av nannyn) när hans mamma och pappa satte sig till bords.

Chris O'Neill som barn tillsammans med pappa Paul och mamma Eva.

Chris O’Neill som liten pojke med pappa Paul och mamma Eva.

Så hur löser man den här ekvationen i en kunglig barnfamilj år 2019? Ja, Madeleine avslöjar i Mama att hon och Chris kör med en kompromisslösning hemma i Miami: Ibland får barnen sitta med vid middagen, och ibland får de äta i förväg. Med en femåring, en fyraåring och en ett-och-ett halvt-åring är det garanterat livat vid middagsbordet och då är detta kanske enda chansen att få till ett ostört vuxensamtal?

Prinsessan Madeleine på omslaget av Mama

Madeleine iförd blus från Ganni, jeans från Acne Studios och örhängen från Maria Nilsdotter.

Läs hela intervjun på Mama.nu.

Foto: TT, Erika Gerdemark/Kungl. Hovstaterna, Prinsessan Madeleine/Kungl. Hovstaterna, Kungahuset.se