Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris avslöjar sanningen om relationen till Sofia – så är den egentligen

28 apr, 2023, 10:00 

Så är Chris O'Neills relation med kungafamiljen – berättar själv.

Annons

När Chris O'Neill och prinsessan Sofia äntrade den kungliga världen var det många som trodde att de var främlingar. Men så var inte fallet, de hade träffats en gång förut – för drygt 15 år sedan.

Därför vägrar Chris O'Neill prinstitelBrand logo
Därför vägrar Chris O'Neill prinstitel

Då bodde Sofia i New York, staden som aldrig sover och sjuder av så mycket liv att pulsen bultar i kaninfart, och beskrevs som en partypingla, med en självklar plats i det svenskgäng som festade loss på Manhattan.

Chris befann sig i liknande vatten. Under en öppningsfest för Bridgehamptons hästpoloklub på Long Island, 22 juni 2006, sågs de på bild tillsammans – två år innan Sofia träffade prins Carl Philip för första gången.

Annons
Chris O'Neills och prinsessan Sofias möte i New York
Redan innan Chris O'Neills och prinsessan Sofias kungliga vardag sågs de mingla med varandra.

Chris O'Neill om kungafamiljen

Så när de vandrar runt på Öland och Solliden om somrarna, är det med ett förflutet som partyvänner. Manhattan-festerna har dock bytts ut mot en stillsammare tillvaro, med familjehäng och utflykter med barnen.

I en intervju med Expressen har Chris tidigare berättat om den goda relationen till kungen och drottning Silvia – och passade då även på att berätta hur han och Sofia lirar.

– Jag har också en fantastiskt bra relation med de andra i familjen som Victoria och Daniel och Carl Philip och Sofia.

Annons
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill trivs i varandras sällskap.

Det gör Chris en sommardag på Öland

Vad Chris egentligen gör en sommardag på Solliden varierar. Det kan vara att ta del av alla vackra jordgubbs- eller hallonodlingar, eller bara umgås med hela kungafamiljen.

Annons

Något han däremot aldrig tummar på är tennisen. Varje morgon stiger han upp, greppar racket, beger sig ut till tennisbanan, förfinar slagen, kanske suckar och skakar uppgivet på huvudet över en miss, och tävlar mot diverse kungliga motståndare.

– Det kan vara Madeleine eller Carl Philip. Jag har också en professionell tennistränare från Borgholm som kommer och kör olika pass med mig. Sedan brukar vi gå ner till båthuset med barnen och bara bada. Jag älskar att bada med barnen.

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och Chris O'Neill
Prins Carl Philip hälsar på folket – Chris O'Neill gör samma sak.
Annons

Flytten till Sverige förändrar relationen

Att Chris och Sofia har ett förflutet märks. Det är inte helt ovanligt att hitta honom leendes bredvid prinsessan och det är väl inte helt otänkbart att de ibland utbyter gamla minnen.

Förra året kunde även Svensk Damtidning avslöja att Madeleine, Chris, Sofia och Carl Philip bodde tillsammans i Kavaljershuset under Victoriaveckan.

Efter sommaren flyttar dessutom Madeleine med familj till Sverige. Då kommer hela gänget kunna ses allt mer. Hovstallet ligger bara ett stenkast bort från Villa Solbacken där Carl Philip och Sofia bor.

Prinsessan Madeleine med familj
Prinsessan Madeleine med familj flyttar inom kort till Sverige.

Foto: TT

Annons