Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris beslut – därför säger han nej

11 aug, 2020, 21:00 
AvEmma Sanderberg
Chris O'Neill blev jämförd med ett troll.
Prinsessan Madeleines make Chris O´Neill tackade nej till den kungliga världen och har velat vara så privat som möjligt. En egenskap han förmodligen har ärvt från sin hemlighetsfulla mamma Eva.
Annons
7 saker du inte visste om Chris O'NeillBrand logo
7 saker du inte visste om Chris O'Neill

I samband med att prinsessan Madeleine och Chris O´Neill gifte sig gjorde Aftonbladet en kartläggning om Chris släkt, hela vägen tillbaka till 1700-talet på pappans sida. Tidningen lyckades spåra ett 70-tal personer och den äldsta släktingen till Chris som de hittade var en man vid namn James Patterson som föddes 1743 i Skottland.

Chris mamma Eva O´Neill vill förbli hemlig

Peter Pettersson, släktforskningsexpert, beskriver Chris familj som “typisk amerikansk” på pappans sida med rötter i England, Skottland, Irland och Italien.

chris mamma eva oneill
Eva O´Neill.

Men när Aftonbladet skulle få fram Chris släktingar på mammans sida tog det direkt stopp. Chris mamma, Eva O´Neill, är som bekant väldigt privat av sig och ställer aldrig upp på intervjuer. I samband med Aftonbladets kartläggning hörde tidningen av sig till hovet.

Annons

– Chris vill inte att hans familj ska bli offentlig, sa Bertil Ternert, dåvarande informationschef vid hovet.

Det enda vi egentligen vet om Chris mamma Eva är att hon är född i forna Tjeckoslovakien och har genom åren klättrat upp i den brittiska societeten. Både med hjälp av de män hon förälskat sig i men också för att hon är ”en social kameleont”, enligt vännernas beskrivningar.

Att Chris ofta säger nej till kungliga tillställningar och vill vara så privat som möjligt kan alltså vara en egenskap han ärvt från Eva O´Neill.

Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’NeillBrand logo
Det här är prinsessan Madeleine och Chris O’Neill
Annons