Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris flyr Sverige! Nya uppgifter efter nobben mot Victoria – hovets kommentar

13 jul, 2022, 15:00 
Kronprinsessan Victoria, prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Nu kommer nya uppgifter efter Chris O'Neills beslut att lämna Victorias födelsedagsfirande.

Annons
7 saker du inte visste om Chris O'NeillBrand logo
7 saker du inte visste om Chris O'Neill

Victoriaveckan är i full gång och kungligheterna njuter av den pågående festen. Tidigare i dag slog prins Daniel traditionsenligt ut bollen dagen före kronprinsessan Victorias födelsedag.

Men alla i den svenska kungafamiljen finns inte där för att del av festligheterna. Chris O'Neill kommer inte att vara på plats på Öland, då han måste resa hem till USA igen för att arbeta.

– Chris försöker vara med på sånt här så mycket som han kan, men nu kan han tyvärr inte vara det eftersom han kommer befinna sig i USA för att arbeta ett par dagar, tyvärr, har hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftat för Svensk Dam.

Hit åker Chris O'Neill för att jobba

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bor till vardags i Florida. Det är också dit som han kommer resa nu när det vankas arbete, något som hovet bekräftar för Svensk Dam.

Annons

– Ja, det är därför han är i USA under några dagar för att jobba. Jag känner inte till om han redan har åkt, eller om han är kvar. Det vet jag inte. Men han har sagt att han tyvärr är i arbete under Victoriadagen, säger Margareta Thorgren.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Chris O'Neill kommer inte vara med under årets firande av kronprinsessan Victoria.

Johan T Lindwall om Chris beslut

Chris O'Neills sorti har skapat reaktioner både i Sverige och utomlands. Svensk Damtidning chefredaktör Johan T Lindwall säger att han förstår om beslutet sticker folk i ögonen och att det sätter prinsessan Madeleine i en knepig sits.

– I mina ögon måste det vara något oerhört viktigt som han måste göra, om man missar Victorias 45-årsdag. Ju mer jag tänker på det, desto obegripligare blir det. Det vore spännande vad han ska göra som inte går att sköta via datorn från Öland, säger han.

Foto: TT

Annons