Chris O’Neill borta – har inte visat sig på över ett år

prinsessan madeleine och chris o'Neill

Chris O'Neill har hållit en låg profil länge men har nu inte synts till på över ett år i offentliga sammanhang.

Redan från första början har Chris O’Neill varit tydlig med att han vill stå lite till sidan av det kungliga livet. När han och prinsessan Madeleine gifte sig kom han med beskedet att han inte ville ha en prinstitel och att han "bara" ville förbli Chris O’Neill.

Sedan 2013 har han också snålat en del med sina offentliga framträdanden.

LÄS MER: Madeleines och Chris Florida-liv – unika bilder!

– Jag är inte född i någon kungafamilj. Jag är Christopher O’Neill, min far var Paul O’Neill. Han var en familjefar som hade sin egen identitet, arbetade hårt och lyckades bra med det. Jag ansåg att det var viktigt att bibehålla samma förhållande till honom som jag alltid haft, först och främst, berättade Chris O’Neill i en intervju med tidningen King.

– Därefter var det mitt val att inte ta på mig några offentliga uppdrag, och därför är min roll i sammanhanget väldigt enkel: Jag finns med som stöd för min hustru.

Chris O'Neill Har fått försvara sig

Men trots att han avstod prinstiteln har han gång på gång fått försvara sig mot kritiken om att han så sällan dyker upp.

– Det kanske är svårt att förstå, men jag kommer inte kunna vara med på alla stora officiella saker. Jag har mina bolag som jag arbetar stenhårt med och där kan det vara så att en storkund kan ett visst datum som kanske krockar med ett kungligt officiellt tillfälle. Vad ska jag då göra, har Chris O’Neill sagt till Expressen.

Inte synts till på ett år

På senare tid har dock Chris O’Neill håller en än lägre profil än vanligt. Mycket kan förstås bero på coronapandemin som gjort att prinsessfamiljen, som ju bott i Florida de senaste tre åren, inte har kunnat besöka Sverige på samma sätt som tidigare. Men när Madeleine ställde upp i en intervju med Sveriges Television för programmet ”Året med kungafamiljen” syntes inte heller Chris någonstans.

LÄS MER: Därför lämnade Madeleine Chris på kungliga festen: ”Läge att lyssna”

Inte heller på prinsessan Madeleines Instagramkonto har Chris O’Neill medverkat sedan förra påsken. Då lade hon ut en påskhälsning med en bild på hela familjen.

Sedan dess har har hon delat med sig av bland annat nationaldags- och julbilder på familjen utan Chris O’Neill – i stället har följarna fått hålla till godo med barnen prinsessan Leonore, prins Nicolas och prinsessan Adrienne.

Foto: TT